Local

Parlamentarul ieșean Alexandru Kocsis, ameninţat cu moartea dacă votează certificatul verde Covid-19 – FOTO

Publicat: 23 nov. 2021
Alexandru Kocsis, deputat PNL
Deputatul Alexandru Kocsis a fost amenințaț că i se va da foc dacă votează certificatul verde Covid-19

Deputatul ieşean Alexandru Kocsis a fost ameninţat cu moartea. Fostul liberal a primit un mesaj pe numărul de telefon prin care i se transmitea să nu voteze certificatul verde Covid-19, altfel el şi familia sa vor fi răniţi.

„Ai grijă cum votezi legat de certificatul verde îţi dăm foc şi ţie şi familiei dacă trece. Orice acţiune e justificată suntem în legitimă apărare”, este mesajul primit la ora 12.46 de parlamentarul ieşean de la un umărul necunoscut.

Deputatul Alexandru Kocsis, prima reacţie după ce a fost ameninţat cu moartea

Ieşeanul Alexandru Kocsis a transmis astăzi, 23 noiembrie 2021, a fost ameninţat, iar un astfel de mesaj nu este primul pe acest subiect. Mai mult decât atât, deputatul a transmis că doar o persoană care are „o minte bolnavă” poate recurge la astfel de gesturi.

„Am primit nenumărate mesaje pe acest subiect, marea majoritate mesaje civilizate. Am încercat să dialoghez cu cei care şi-au expus bine punctul de vedere, cu argumente, le-am explicat punctul meu de vedere, le-am expus amendamentele pe care le-am depus la plx 545, dar niciodată nu am primit un mesaj de o asemenea agresivitate. Numai o minte bolnavă poate să scrie așa ceva, nicidecum un om îngrijorat”, a transmis parlamentarul Alexandru Kocsis.

Ieșeanul Alexandru Kocsis și-a dat demisia din PNL

Deputatul Alexandru Kocsis-Cristea a anunţat că cei 17 liberali care s-au dezafiliat deja de la grupul parlamentar al Partidului Național Liberal şi care au absentat de la şedinţa de luni a Biroului Permanent Național al partidului în care a fost votată lista miniştrilor liberali în noul Cabinet Ciucă vor demisiona astăzi din formaţiune.

„Să ştiţi că am sperat până în ultima clipă. Nu doar eu, ci toţi cei 17 colegi liberali care ne-am dezafiliat, în semn de protest, din grupul parlamentar al PNL. Chiar am sperat că se vor trezi în al doisprezecelea ceas şi vor spune NU acestei cârdăşii cu PSD. La începutul lunii octombrie am fost 40 de parlamentari din PNL care am semnat scrisoarea deschisă prin care ceream renunţarea la orice discuţie cu PSD şi refacerea de urgenţă a coaliţiei de dreapta. După ce apelul nostru a fost ignorat, 17 dintre cei 40 am mers mai departe şi ne-am dat demisia din grupul parlamentar. 23 au format un grup distinct care susţinea că soluţia este opoziţia din interiorul PNL”, a scris Alexandru Kocsis-Cristea, luni seara pe Facebook.

Reamintim faptul că deputatul ieșean Alexandru Kocsis și-a dat demisia din grupul parlamentar PNL odată cu Ludovic Orban, fostul președinte al Camerei Deputaților.

Problema certificatului verde Covid-19 a fost amplu dezbătută

Certificatul verde Covid-19 a împărțit lumea în două, iar problema implementării acestui document a fost discutată de specialiști, medici și oficiali. În România, dr. Alexandru Rafila, fostul reprezentant al țării la Organizația Mondială de Sănatate, a făcut o serie de explicații cu privire la certificatul verde Covid-19.

„Certificatul verde va conţine dovada vaccinării, dovada trecerii prin boală sau dovada testării. Dovada pe baza testelor de anticorpi nu poate fi pusă în practică. La anticorpi nu există un test de referinţe. Comisia Europeană caută un standard de referinţă la testele pe anticorpi. Ar trebui să existe 11 teste gratuite pe lună, suportate de stat. Cîţu întotdeauna are alte păreri, important este să fie consecvent. Dacă introduci certificatul, trebuie să oferi oamenilor să aibă certificat.

Nu punem oamenii să plătească testele când ei nu au acces la vaccin. Noi vrem un certificat în funcţie de situaţia epidemiologică. Vrem să introducem certificatul după o creştere de 4 săptămâni. Iar când situaţia revine la normal, scoţi certificatul. Este ilogic să bagi în vârf de val certificatul verde. Nimeni nu va înţelege de ce bag certificatul verde când lucrurile revin la normal. Certificatul verde trebuie să prevină creşterea infecţiilor”, spune Rafila, vorbind pe Aleph News despre conţinutul certificatului verde”, a spus dr. Alexandru Rafila.

Comentarii
Adauga un comentariu