În urmă cu puțin timp, parlamentarul ieșean Camelia Gavrilă și-a exprimat dreptul la vot. Aceasta a votat la Secția de votare nr. 36, de la Colegiul Național. Iată ce a declarat deputatul ieșean la ieșirea de la urne.
„Turul al doilea înseamnă o opțiune și o responsabilitate sporită. Prezența la vot este o obligație și o formă de implicare. Sper să oferim un model pentru tineri, un model de implicare, să-i învățăm să analizeze platformele politice, să fie o voce care intră în dialog cu politicienii. Este opțiunea mea de profesor. Este un mandat de cinci ani de raportare la problemele interne și externe. Modelul meu de președinte trebuie să aibă implicare, meticulozitate, un umanism structural. Important este să știi să asculți și să îți pese de oameni, să conturezi o Românie respectată și valoirizată în exterior“, a spus Camelia Gavrilă.
Parlamentarul ieșean Camelia Gavrilă a scris pe apgina sa de Facebook care sunt motivele votului exprimat astăzi.
„Am ajuns deja în fața opțiunii finale, specifice turului al doilea pentru desemnarea președintelui României. Moment semnificativ, decisiv, participarea la vot înseamnă o formă de implicare și atitudine democratică, este responsabilitatea cetățeanului față de viitorul țării, o împletire de putere concretă, reală, în sensul în care prezența și opțiunea fiecărui român sunt importante, cu dimensiunea simbolică a votului.
Cei maturi oferim un model de atitudine, de implicare, de receptivitate față de mesajele politice.
De aceea, ca profesor mai mult decât ca politician, consider că tinerii trebuie încurajați să vină la vot, să analizeze atent platforme politice, prestația candidaților, pertinența argumentelor, valoarea dezbaterilor și a comunicării în spațiul public, să fie ei înșiși voci puternice în dialogul politic.Evident că am în vedere un model de președinte, care presupune implicare și seriozitate, asumare deplină a misiunii sale, devotament și meticulozitate, dar mai ales îmi doresc un președinte cu valențe de patriot autentic, pentru care reperele fundamentale rămân demnitatea românilor, prestigiul țării, respectul pentru aspirațiile și opiniile României în context internațional. Dincolo de rolul social, de ceremonialurile rigide și oficiale, președintele României trebuie să aibă firescul atitudinii și al comunicării, să dialogheze cu oamenii, să asculte și să înțeleagă mesajele lor, să ilustreze decența, omenia, umanismul structural, sensibilitatea și raționalitatea oamenilor de stat adevărați și credibili.
Votul meu vizează destinul unei Românii prospere, democrate, moderne, o Românie demnă și profund europeană, a scris Camelia Gavrilă.
https://youtu.be/BCCUuMM_Zgo