International

Parlamentul European a aprobat rezolutia privind libera circulatie a muncitorilor romani in UE

Publicat: 15 dec. 2011
1
Parlamentul European a aprobat rezolutia privind libera circulatie a muncitorilor romani si bulgari in UE, care a fost initiata de grupurile socialistilor si popularilor din PE si s-a bucurat de sustinerea tuturor formatiunilor politice importante din legislativul european.
Rezolutia cere Comisiei Europene eliminarea masurilor tranzitorii de restrictie a dreptului la munca pentru romani si bulgari, precum si stabilirea unui set clar de indicatori si criterii, in baza carora sa analizeze notificarile pe care le primeste din partea statelor membre, cu privire la prelungirea pentru inca 2 ani a masurilor de restrictie.
Documentul adoptat in PE mai subliniaza ca aceste masuri tranzitorii sunt derogari de la principiul libertatilor fundamentale din Tratatul Constitutional si reprezinta solutii contraproductive pentru piata muncii.
Initiatorii cer statelor membre care mentin restrictiile sa vina si sa explice foarte clar si transparent pe ce isi bazeaza deciziile, intrucat, sustin acestia, argumentele inaintate pana acum sunt contrazise de realitate.
Adauga un comentariu