Razboi în Ucraina

Parlamentul European le-a interzis accesul lobbyiștilor ruși

Publicat: 02 iun. 2022
SUA îi sancționează pe Maria Zaharova și violoncelistul Sergei Roldugin, un apropiat al lui Putin

Lobbyiştii ruşi au interdicţie de intrare în Parlamentul European, a anunţat joi preşedinta legislativului comunitar, afirmând că Europa trebuie să se protejeze de influenţa Kremlinului şi de propaganda privind războiul din Ucraina, relatează Reuters și Agerpres.

Rusia a invadat Ucraina în urmă cu peste trei luni, atacând oraşe şi infrastructura civilă şi declanşând mai multe runde consecutive de sancţiuni ale UE împotriva Moscovei.

„Cu efect imediat, reprezentanţii companiilor ruse nu mai au permisiunea de intrare”, a anunţat Roberta Metsola pe Twitter.

„Nu trebuie să le acordăm niciun spaţiu pentru a-şi răspândi propaganda şi relatările toxice şi false despre invadarea Ucrainei”, a adăugat ea.

Parlamentul European a cerut interzicerea importurilor de gaz rusesc

Metsola avertizase săptămâna trecută că blocul comunitar „nu își permite” să nu ajungă la un acord privind noul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei ce vizează în principal un embargo asupra petrolului rusesc.

Diplomații Uniunii Europene au dat joi aprobarea finală celei de-a șasea runde de sancțiuni împotriva Rusiei, după obiecții repetate ridicate de Ungaria care au prelungit cu o lună adoptarea sa.

Parlamentul european a cerut încă de pe 7 aprilie implementarea unui embargo „total și imediat” atât asupra petrolului rusesc, cât și a gazelor naturale livrate de Moscova blocului comunitar.

SUA îi sancționează pe Maria Zaharova și violoncelistul Sergei Roldugin, un apropiat al lui Putin

Statele Unite au anunțat joi o nouă serie de sancțiuni pentru a-l forța pe Vladimir Putin să renunțe la războiul din Ucraina. Printre cei vizați sunt în special violoncelistul Sergei Roldugin, despre care se spune că acționează ca intermediar pentru liderul rus, o companie de brokeraj de superyacht-uri, precum și oligarhi, relatează Reuters și afp. Din elita Moscovei, vizată de sancțiuni este purtătoarea de cuvânt a diplomatiei ruse, Maria Zaharova.

Pe lista neagră a SUA se află și mai multe iahturi folosite în mod regulat, potrivit Washingtonului, de către președintele rus, printre care „Graceful”, „Olympia”, „Shelest” și „Nega”.

Președintele rus, care a fost trecut pe lista neagră a doua zi după invadarea Ucrainei din 24 februarie a Ucrainei, a făcut numeroase călătorii pe iahturi, inclusiv una în Marea Neagră cu președintele belarus Aleksandr Lukașenko anul trecut, a declarat Trezoreria. Președintele Joe Biden a spus că Statele Unite vor depune eforturi pentru a confisca iahturile, apartamentele de lux și avioanele private ale rușilor bogați care au legături strânse cu Putin.
Comentarii
  • Asa ,,democratie”, mai rar, neica neicusorule !

    Uniunea Bolshevic – European – Khazara !

    Din fericire aceasta organizatie satanista va disparea ca si NATO, ONU, OMS, etc.

Adauga un comentariu