Eveniment-Social

Parteneri din opt tari, in vizita la o scoala din Iasi

Publicat: 23 apr. 2015
1
In perioada 23 – 27 aprilie 2015, in Scoala GimnazialaAlecu Russo” din Iasi are loc vizita partenerilor straini alaturi de care s-a derulat, timp de doi ani, Proiectul Comenius „Descoperim Europa – Diversitate colorata intr-o unitate puternica – Ieri, Astazi si Maine”. Proiectul include parteneri din Germania, Slovenia, Irlanda, Finlanda, Polonia, Grecia, Spania si Turcia. 

Vezi si Incapere unica intr-o biserica celebra din centrul Iasului

Vineri, 24 aprilie, oaspetii din cadrul proiectului vor fi prezenti in scoala si se vor familiariza cu atmosfera, dar si cu sistemul educational romanesc. Vor vizita clasele din scoala care vor fi decorate cu imagini, obiecte specifice si alte simboluri caracteristice tarilor implicate in proiect. Activitatea urmareste familiarizarea cu traditiile si obiceiurile tarilor europene, fiind intitulata „Pasi prin Europa”. Cadrele didactice din alte tari vor participa la activitatile propuse de profesorii romani, in ateliere de lucru tematice („Vizita in tara mea”, 11:00 – 12:00), dar vor prezenta si propriile standuri amenajate in holul scolii.
Elevii Scolii „Alecu Russo” au pregatit un program artistic ce include melodii si dansuri din toate colturile Europei, „Granite deschise”, ce va avea loc in intervalul orar 12:00 – 14:00). In plus, oaspetii vor avea ocazia sa vizioneze o sceneta in care e surprins Botezul in Moldova, prezentata in intervalul orar 15:00 – 15:30. In zilele de sambata, duminica si luni vor avea loc excursii prin Iasi, pentru a cunoaste obiectivele turistice din oras, urmand sa fie vizitate si manastirile din zona judetului Neamt, pana la Lacul Rosu. 
Adauga un comentariu