Local

Parteneriat între Căile Ferate și Aeroportul Iași! Pasagerii din Republica Moldova vor fi duși direct la aerogară – LIVE VIDEO

Publicat: 27 iun. 2022
Terminalul T3 de la Aeroportul Iași și peronul de la Gara Mare din municipiul Iași
Aeroportul Iași, CFR și alte companii au încheiat un parteneriat pentru transportul călătorilor din Republica Moldova

Un nou parteneriat a fost încheiat între CFR și Aeroportul Iași, dar și alte entități cu legături în Republica Moldova. Proiectul prevede transportul călătorilor din Republica Moldova către Aeroportul Iași, pentru valorificarea rutei Iași – Chișinău și retur.

Plenul Consiliului Județean Iași se va reuni în cursul săptămânii viitoare într-o nouă ședință ordinară a instituției. Aleșii județului Iași vor discuta câteva zeci de proiecte de hotărâre, printre care o serie de rectificări bugetare, unele investiții noi la instituțiile subordonate, dar și alte obiective gestionate de instituție.

Consilierii județeni vor discuta un proiect de hotărâre privind aprobarea unui memorandum privind un set de măsuri legat de valorificarea potențialului rutei feroviare regulate Chișinău – Iași – Chișinău. Proiectul va fi avizat de plenul CJ Iași în cursul ședinței ordinare de luni, 27 iunie 2022.

„Memorandumul de înțelegere este încheiat între Tarom, Aeroportul Internațional Iași, județul Iași – Consiliul Județean Iași și grupul de lucru Calea Ferată din Moldova, respectiv Asociația Patronală a Industriei Turismului din Republica Moldova, Institutul de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor din Republica Moldova. Memorandumul cuprinde elementele generale ale colaborării pentru punerea în aplicare și implementare a diferitelor activități destinate colaborării în domeniul sprijinului călătorilor din România și Republica Moldova, colaborare în vederea promovării necesității proiectelor pentru valorificarea potențialului sprijinului călătorilor din România și Republica Moldova, promovarea rutelor aeriene pentru sprijinul călătorilor din România și Republica Moldova”, se arată în proiectul de hotărâre.

Suspendarea zborurilor din Republica Moldova odată cu izbucnirea războiului din Ucraina a făcut ca rutele să fie direcționate către Aeroportul Iași.

Noi investiții la CJ Iași! Investiție la Spitalul de Boli Infecțioase prin CNI

Pe ordinea de zi a ședinței de plen vor figura și alte proiecte de hotărâre. Consilierii vor discuta despre ajustarea prețului la un proiect privind construcția pavilionului 8 de la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” Iași, ajuns la 8,9 milioane lei, sumă cu TVA. Investiția va fi derulată prin Compania Națională de Investiții (CNI) SA.

  „Studiul de fezabilitate al obiectivului de investiții privind construirea pavilionului 8 prin desființare cabină poartă, seră, beci, gard din cărămidă, garaj și grajd-magazie, de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase a fost aprobat la nivelul Consiliului Județean lași. Studiile conexe, toate avizele, acordurile, au fost depuse la Compania Națională de Investiții. Obiectivul de investiții este inclus pentru finanțare în Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, Subprogramul Unități sanitare și urmează să fie avizat în Consiliul Tehnico- Economic al CNI”, se arată în proiectul de hotărâre.

Linie de gardă nouă la Spitalul de Copii din Iași

Consilierii județeni vor mai discuta și despre transformarea unei linii de gardă din specialitatea pediatrie în linie de gardă în specialitatea neurologie pediatrică în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” Iași. Recent, la Spitalul de Copii din Iași a avut loc un nou incendiu.

„În cadrul spitalului funcționează Secția Clinică Neurologie Pediatrică cu un număr de 42 de paturi, care are în structură un compartiment de toxicologie cu 7 paturi. Conform precizărilor din adresa unității spitalicești, în cadrul spitalului este necesară existența transformării unei linii de garda din specialitatea pediatrie în linie de gardă în specialitatea neurologie pediatrică, ținând cont mai multe considerente”, se arată în proiectul de hotărâre.

Parteneriatul dintre CFR și Aeroportul Iași a mai fost luat în calcul și în trecut.
Adauga un comentariu