Local

Parteneriat si colaborare de exceptie intre Universitatea Tehnica din Iasi si statul german

Publicat: 27 mai 2016
1

@ Ieri, incepand cu ora 12:00, Ambasadorul Republicii Federale Germania in Romania, Excelenta Sa Werner Hans Lauk, a avut o intalnire extrem de importanta si de fructuoasa cu reprezentantii Universitatii Tehnice Gheorghe Asachi din Iasi @ Totul va implica colaborari, atat la nivel academic, de cercetare, dar si pe plan cultural

O noua reusita pentru actuala conducere a Universitatii Tehnice Gheorghe Asachi din Iasi (TUIASI), in frunte cu prof. univ. dr. ing. Dan Cascaval si echipa sa de prorectori! Ieri, incepand cu ora 12:00, Ambasadorul Republicii Federale Germania in Romania, Excelenta Sa Werner Hans Lauk, a avut o intalnire extrem de importanta si de fructuoasa cu reprezentantii Universitatii Tehnice. Totul a pus bazele intaririi si continuarii unei colaborari, atat la nivel academic, de cercetare, dar si pe plan cultural.

Citeste si: Intalnire importanta a conducerii Universitatii Tehnice cu ambasadorul Germaniei

Intalnirea a avut un rol extrem de important pentru noi, deoarece vizeaza colaborari bilaterale cu Germania, atat pe plan academic, stiintific si de cercetare, cat si pe cel care ii vizeaza pe absolventii facultatilor noastre din perspectiva insertiei lor pe piata muncii, la nivel local, national si la mari companii din Germania. De asemenea, vom realiza si continua un parteneriat cu Centrul Cultural German, deoarece ne intereseaza foarte mult acest segment”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cascaval, rectorul TUIASI.

Pe de alta parte, prof. univ. dr. ing. Irina Lungu, prorectorul pe Relatii Internationale al institutiei de invatamant superior, a oferit o serie de detalii legate de aceasta intalnire. „Aceasta intalnire a avut, asa cum a transmis si domnul rector, implicatii pe zona academica, stiintifica si de cercetare aplicata, cu firme din Germania. Am discutat si despre crearea unui cadru legal, inexistent astazi in tara noastra, pentru infiintarea unor programe de studii care sa se bazeze pe domenii ce tin de practica extinsa care sa aiba la baza experienta universitatilor germane. Ne dorim ca studentii nostri sa poata face stagii de practica efective, atat in companii cu capital german din Iasi, din tara, dar si din Germania. De asemenea, colaborarea cu Centrul Cultural German va continua si va presupune derularea unor cursuri de Limba germana si de acordare a unor burse pentru studenti si profesori, de la nivel de Incepatori si pana la Avansati”, a sintetizat si prorectorul Lungu.

Citeste si: Concurs de creativitate la Universitatea Tehnica Iasi

Adauga un comentariu