Economic Local

Parteneriate între autoritatile publice pentru proiecte de iluminat public inteligent

Publicat: 24 iul. 2018
1

A fost modificat ghidul solicitantului in cadrul proiectului care urmareste sprijinirea eficientei energetice, a gestionarii inteligente a energiei si a utilizarii energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în cladirile publice si în sectorul locuintelor, Operatiunea C – Iluminatul public.

Citeste si: Anunt important privind legitimatiile gratuite de transport in comun

Astfel, dupa modificarile realizate, se ofera posibilitatea de a depune proiecte parteneriatele constituite între unitatile administrativ-teritoriale din mediul urban si parteneriatele constituite între unitatile administrativ-teritoriale din mediul urban si institutii ale administratiei publice centrale, precum si orice alte autoritati/institutii publice care pot contribui la buna implementare a proiectului.

Totodata, pentru proiectele depuse în parteneriat, ratele de co-finantare se aplica fiecarui membru al parteneriatului pentru cheltuielile eligibile aferente acestuia.

Citeste si: S-a deschis finantarea nerambursabila pentru Servicii Comunitare Inteligente

La nivelul Iasului a fost organizata sesiunea de informare "Iluminat public inteligent si inovativ in Regiunea NordEst", unde au fost prezentate cateva exemple concrete de solutii tehnice moderne si proiecte de succes.

Citeste si: Angajari pe banda rulanta, la Compania de Transport Public Iasi

"Categoriile principale de investitii care pot fi initiate si sprijinite in cadrul acestei prioritati de investitii sunt inlocuirea lampilor cu un consum ridicat de energie electrica cu iluminat prin utilizarea unor lampi cu eficienta energetica ridicata, durata mare de viata si asigurarea confortului corespunzator, inclusiv prin reabilitarea instalatiilor electrice – stalpi, retele etc", au explicat reprezentantii Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est.

Adauga un comentariu