Local

Partenerii de afaceri nepotriviti au ingropat afacerile unui iesean

Publicat: 28 ian. 2015
1

@ Dupa ce au avut mai multe contracte cu societatile unuia dintre cei mai controversati ieseni, aceasta firma se apropie de faliment

Desi acum se afla intr-o situatie destul de complicata, activitatea lui Relu Fenechiu continua sa dea fiori multor afaceristi ieseni. Ziua de 27 ianuarie 2015 a adus pentru un afacerist local inceputul sfarsitului firmei sale, la Tribunalul Iasi fiind inregistrata o cerere de incepere a procesului de insolventa. Firma Ital Ponteggi SRL, ce apartine omului de afaceri Constantin Gavriloaie, a avut de-a lungul timpului mai multe experiente neplacute legate de colaborarea cu Fene Grup. Acum mai bine de doi ani, in vara anului 2012, societatea lui Gavriloaie a cerut celor de la BCR deschiderea unei linii de credit in valoare de 65.000 de lei. Banca a respins cererea firmei de constructii, invocand faptul ca Fene Grup este unul din furnizorii cei mai importanti. La acel moment, conducerea Ital Ponteggi a aratat cu degetul spre personalul bancii comerciale care a refuzat sa le acorde creditul.

Fene Grup era inca unul din cei mai importanti actori de pe piata ieseana a constructiilor, Fenechiu fiind inca in libertate. Intre timp, in ciuda unor cifre financiare ceva mai bune, anul 2013 fiind incheiat cu un profit de peste 24.000 de lei, cei de la Ital Ponteggi au adunat datorii uriase catre statul roman si nu numai. Datoriile totale catre bugetul statului ajung la aproape 4 miliarde de lei vechi, cea mai mare parte din acestea, mai precis 318.024 de lei, fiind reprezentata de impozit pe profit si TVA ce nu a fost achitat statului. In perioada urmatoare instanta va analiza cererea firmei iesene si va comunica un prim termen de judecata.

Adauga un comentariu