Destinatii montane

Partia de Ski Pasul Valcan

Publicat: 25 ian. 2013
9

Partia de Ski Pasul Valcan este localizata in Pasul Valcan, in apropiere de Orasul Vulcan din judetul Hunedoara, in zona Jiului de Vest, la mijlocul Depresiunii Valea Jiului.

Acest domeniu schiabil a fost recent modernizat, avand un grad minim de dificultate. Partia de Ski Pasul Valcan are o lungime de 340 metri, pornind de la o altitudine de aproximativ 1317 metri, de pe unul dintre versantii Muntilor Valcan. Aceasta inregistreaza o inclinatie a pantei de 16% si o diferenta de nivel de 61 metri. Se gasesc aici o telegondola moderna si o instalatie de transport prin teleski, intregul domeniu schiabil fiind intr-o continua dezvoltare, inca de la inceputul anului 2012, proiect demarat de Ministerul Turismului.

La sfarsitul lucrarilor, intreagul domeniu schiabil se va intinde pe o lungime totala pe 30 km si vor fi amenajate noi partii care sa faca legatura cu Statiunea Straja. Vor fi de asemenea construite mai multe cabane, unde toti cei sositi aici la ski vor avea posibilitatea de a se caza.

Adauga un comentariu