Destinatii montane

Partia de Ski Ranca – Oltenia

Publicat: 14 feb. 2012
9

Situata la altitudinea de 1.600m in Muntii Parang, Partia de Ski Ranca este considerata mandria oltenilor din punct de vedere turistic.

Pentru a ajunge la Ranca trebuie intai sa ajungeti in orasul Novaci, distanta dintre Ranca si Novaci fiind de 18 km de drum modernizat. Privelistea, absolut magnifica, zapada multa si aerul de munte reprezinta o atractie pentru schiori, care in fiecare week-end iau cu asalt localitatea gorjeana.

Tot aici se mai gasesc doua partii, una de nivel mediu si una pentru incepatori, aceasta din urma fiind dotata si cu instalatie de nocturna si o partie special amenajata pentru sanius. Partiile de ski Ranca sunt amplasate pe Muntele Cornesu, avand diferite grade de dificultate. Se are in vedere realizarea a patru noi partii de ski si a unei instalatii de transport pe cablu pe Varful Papusa.

Partia de ski usoara din Ranca este destinata incepatorilor, fiind dotata si cu instalatie de iluminare nocturna. Lungimea partiei este de 650m, diferenta de nivel este de 100m, iar transportul este asigurat de teleschi (capacitate 300 persoane/ora), partia de ski medie din Ranca are un nivel de dificultate mediu, lungimea de 550m si diferenta de nivel de 100m. Nu beneficiaza de iluminare nocturna si zapada artificiala, transportul este asigurat de teleschi.

Statiunea Ranca este considerata zona cu cel mai mare potential turistic de iarna, nevalorificat, insa, in Romania. Cu toate acestea, se pare ca aerul curat si zapada conving mai bine potentialii turisti sa se aventureze fizic si psihic in ceea ce presupune aglomeratia, frigul si buna dispozitie.

Adauga un comentariu