Calatorii

Partia de Ski Sinaia – Prahova

Publicat: 20 feb. 2012

Amplasata pe Valea Prahovei, la poalele Muntilor Varful cu Dor, Furnica si Piatra Arsa, statiunea Sinaia este cautata in special de iubitorii sporturilor de iarna pentru partiile de ski de aici. Daca vrei aventura maxima incearca sa cobori partia Carp. Pornind de la Cota 2000, aceasta ajunge pana la Cota 1.400. Transportul pe cablu este asigurat de vechea telecabina, inca in functiune, dar si de un telescaun modern, inaugurat in luna februarie 2006. Pista este recomandata insa numai schiorilor foarte experimentati, riscul unor accidente fiind destul de mare. Exista totusi o varianta mai usoara, care coboara pe Drumul de Vara, adevaratul regal se tine insa in Valea Dorului. Cele trei piste, deservite de un telescaun, au ca punct final o cabana ce atrage ca un magnet.

Toate partiile din statiune sunt deservite de transport pe cablu (teleschi/telescaun) accesibile cu telecabina Sinaia-Cota 1400-Cota 2000. Stratul de zapada cazut iarna persista de la sfasitul lui septembrie pana la sfarsitul lui martie.
La Sinaia se pot practica: schi fond – partia de pe Platoul Bucegi, cu o lungime de 8 km si o diferenta de nivel de 100m; sanius – partia „Drumul Vechi – Cota 1300″ cu o lungime de 300m, o diferenta de nivel de 60m si pista de bob; „Furnica – Sinaia”, partie amenajata pentru competitii, cu o lungime de 1.500m si o diferenta de nivel de 30m; bob si sanie – concursuri de bob, sanie si skeleton se desfasoara pe o partie speciala, situata in partea de vest a statiunii, spre soseaua ce urca la Hotelul Alpin – Cota 1.400, partia are o lungime de 1.500m. Partiile de ski alpin au o lungime totala de 11.500m, cu grade de dificultate diferite mergand de la albastru (usor) pana la negru si rosu (dificil si mediu).

 loading...

Adauga un comentariu