National

Partidul Social Democrat îl somează pe Klaus Iohannis să trateze lucrurile în mod egal în legătură cu denunţul de la DNA împotriva premierului Florin Cîțu

Publicat: 30 iul. 2021
Klaus Iohannis, președintele României zâmbește
Klaus Iohannis a dat publicării cifrele pandemice din ziua de miercuri

Senatorul PSD, Radu Oprea, purtător de cuvânt al Partidului Social Democrat îl somează pe Klaus Iohannis să trateze în mod egal situaţiile asemănătoare. Declaraţiile vin în contextul în care pe numele premierul Florin Cîțu a fost depus un denunț la DNA.

Denunțul are legătură cu faptul că Mioara Costin a redactat un document care avea antetul Cancelariei Prim-Ministrului şi în care se dădeau indicaţii de partid în campania internă din PNL.

PSD îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să trateze egal situaţiile

Într-o intervenţie, senatorul Radu Oprea care este şi purtătorul de cuvânt al PSD menţionează faptul că președintele Klaus Iohannis trebuie să aibă aceleaşi poziţii publice pe care le-a avut în trecut atunci când un politician s-a confruntrat cu plângeri la DNA:

”Faptul că, de astăzi, se pare că domnul premier Cîţu va deveni penal în accepţiunea preşedintelui Iohannis – ţinem minte cum spunea mai demult că cine are o plângere penală deja este penal – pentru că organizaţia Declic ar trebui să depună astăzi, acum au anunţat, plângerea penală pentru faptul că domnul premier Cîţu a folosit resursele guvernamentale pentru campania internă în PNL. Sunt suficiente motive, nu numai acesta, şi faptul că a chemat primarii pentru a promite bani discreţionar doar către acele primării care îl vor susţine în această cursă internă. (…)

Aşteptăm să vedem domnul preşedinte Iohannis cum va acţiona. Nu îl bănuim de dublă măsură. Ne dorim că domnia sa să trateze lucrurile în mod egal şi să aibă aceleaşi poziţii publice cum le-a avut şi în trecut”, a declarat Radu Oprea, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Ploieşti.

Denunț la DNA pe numele premierului Florin Cîțu

În cursul zilei de joi, 29 iulie 2021, comunitatea Declic a depus un denunț la DNĂ, o plângere penală împotriva premierului Florin Cîțu. Comunitatea susţine faptul că au fost încălcate mai multe legi, cu acuzații de abuz în serviciu atunci când din Cancelaria Prim-Ministrului fost publicat un document în care se dădeau indicaţii politice în contextul alegerilor interne din PNL:

Reprezentanţii Declic au anunţat în urmă cu o săptămână faptul că intenţionează să se ducă la DNA pentru a denunţa presupusul abus în serviciu şi instigare la abuz în serviciu.

”Am militat dintotdeauna pentru justiție independentă. Vrem să fie aflat adevărul și el nu poate fi stabilit decât printr-o cercetare penală. Avocații Declic au analizat speța și au concluzionat că sunt suspiciuni potrivit cărora premierul ar fi putut comite o faptă de instigare la abuz în serviciu. au transmit reprezentanții asociației

Într-o comunicare oficială, PSD menţionează faptul că premierul le dă teme de partid celor care lucrează la buget, în Cancelaria Prim-Ministrului României. În spaţiul public au apărut mai multe documente prin care se arăta acest lucru. De asemenea, PSD susține că pentru aceleași lucruri, Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare

Comentarii
Adauga un comentariu