Destinatii montane

Partieee! La Poiana Brasov si la Predeal se poate schia ca la FOTE!

Publicat: 26 feb. 2013
9

Turistii care au ajuns in weekend-ul de Dragobete la Poiana Brasov au putut schia pe partiile imbunatatite pe care s-au desfasurat intrecerile de schi alpin in cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European.

Partea inferioara a partiei Subteleferic si partea superioara a partiei Lupului au fost adaptate conditiilor olimpice de desfasurare a competitiilor de schi alpin din cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), care s-a desfasurat in judetul Brasov in perioada 17-22 februarie, anunta intr-un comunicat de presa organizatorii festivalului.

Cele doua partii din cele 7 ale Domeniului Schiabil din Poiana Brasov sunt partii dificile, utilizate in general de schiorii cu experienta. Altitudinea de plecare a partiei Lupului este de 1.703 m, iar a partiei Subteleferic de 1.700 de m. Diferenta de nivel este de 728 de m la partia Lupului si de 650 de m la partia Subteleferic. Stratul de zapada pe partiile din statiune depaseste 60 de cm, conditiile de schiat fiind foarte bune.

Si la Predeal, pe partia Clabucet Sosire, unde s-au desfasurat intrecerile de snowboard in cadrul FOTE, se va putea schia la sfarsit de saptamana. Stratul de zapada depaseste 50 de cm, iar conditiile sunt foarte bune pentru practicarea sporturilor de iarna. Toate instalatiile pe cablu din Predeal si Poiana Brasov functioneaza la intreaga capacitate.

Numarul turistilor va fi destul de mare la acest sfarsit de saptamana in cele doua statiuni montane, avand in vedere ca au fost rezervate locuri pentru petrecerea sarbatorii de Dragobete – Ziua indragostitilor in stil romanesc.

Adauga un comentariu