Eveniment-Social

Pas pentru autostrada Iasi- Targu Mures. Deputatii isi vor da ultimul aviz

Publicat: 28 nov. 2017

Proiectul de lege initiat de deputatul PMP Petru Movila privind realizarea autostrazii Iasi- Targu Mures a trecut recent de Senatul Romaniei. Initiativa legislativa a deputatului iesean a fost adoptata tacit de catre senatori, iar in perioada urmatoare va intra in dezbaterea camerei Deputatilor, forul fiind decizional in acesta privinta.

"Este o victorie a Iasului si a Moldovei, a politicienilor si a societatii civile. Este un lucru foarte important aceasta adoptare a proiectului legislativ, asta chiar daca a trecut tacit. Procedura tacita a fost special folosita de coalitia PSD- ALDE pentru ca ei stiau foarte clar care este atmosfera in Senatul Romaniei in privinta acestui proiect de lege. La vot ar fi obtinut un numar foarte mare de voturi, in conditiile in care votau cei de la PMP, USR, PNL, UDMR, dar si colegi senatori din coalitia PSD- ALDE. Este o etapa care ne confirma increderea ca in Camera Deputatilor, camera decizionala, acest proiect de lege are sanse foarte mari sa fie adoptat", a mentionat deputatul Petru Movila.

Deputatul PMP a evidentiat si faptul ca sunt fonduri pentru ca aceasta autostrada sa poata fi realizata fara probleme: "Este important sa stie oamenii ca sunt bani pentru acest proiect. Sunt bani in bugetul Romaniei, dar si din imprumuturi si credite externe, asta pentru ca Banca Mondiala sau Banca Europeana de Investitii pot acorda oricand Romaniei un imprumut de cinci miliarde euro pentru o perioada de 20 sau 25 ani, cu o dobanda de 0,1- 0,2 la suta si cu o perioada de gratie de cinci pana la sapte ani. De asemenea, odata realizata aceasta investitie este foarte clar faptul ca din momentul punerii in functie, toate taxele generate de exploatarea directa sau de activitatile economice generate de aceasta autostrada pot contribui la plata creditului contractat pentru realizarea investitiei."     

Citeste si : Incredibil! Detaliu soc despre proiectul autostrazii Iasi – Targu Mures. Judetul Neamt a emis un document bomba

 loading...

Adauga un comentariu