Stiri Turism

Pasagerii vasului Costa Concordia cer despagubiri de 520 mil.$

Publicat: 16 feb. 2012
9

39 de pasageri ai vasului Costa Concordia, implicat in naufragiul de pe 14 ianuarie din apropierea insulei italiene Giglio, au depus recent o plangere la Miami impotriva companiei Carnival, solicitand despagubiri de peste 520 milioane de dolari, scrie presa internationala.

Plangerea prevede despagubiri de 520 de milioane de dolari, reclamate companiei americane de croaziera Carnival Cruise Lines, cu sediul la Miami si filialei sale Costa Cruise Line, cu birouri in Hollywood, in Florida si in Italia.

„Inculpatii au fost foarte imprudenti si incapatanati si au actionat fara a tine cont de securitatea, vietile si bunastarea reclamantilor”, a declarat avocatul care se ocupa de aceasta plangere, Marc Bern.

Plangerea subliniaza „pagubele si prejudicile suferite (de reclamanti) rezultate din conduita oficialilor si a membrilor echipajului de pe Costa Concordia care si-au aratat dispretul pentru viata umana”.

Sase pasageri de pe Costa Concordia au depus plangere pe 27 ianuarie la Miami impotriva Carnival si a filialei sale, reclamand initial 460 de milioane de dolari in total. Plangerea reuneste acum 39 de pasageri.

Noile acuzatii il vizeaza mai ales pe comandantul navei Francesco Schettino, acuzat de gestionarea gresita a operatiunilor de evacuare a pachebotului, precum si echipajul, acuzat de neglijenta.

Concordia a naufragiat pe coasta unei insule toscane la 13 ianuarie cu 4.229 de persoane la bord, un accident care s-a soldat cu 32 de morti, dintre care 15 nu au fost gasiti.

Adauga un comentariu