Actualitate

Pasajul de la Gara Nicolina, motiv de cearta la varful Iasului

Publicat: 08 feb. 2016
1

Municipalitatea ieseana nu a reusit sa ajunga la niciun acord comun cu Ministerul Transporturilor pentru preluarea pasajului subteran de la Gara Nicolina. Primarul Mihai Chirica a mentionat ca, desi a avut un schimb de corespondenta cu omologii de la minister, acesta nu au ajuns la nicio finalitate si ca cei de la Bucuresti au refuzat sa dea in administrarea municipalitatii pasajul, pentru a putea fi reabilitat. Edilul a precizat ca, intr-o adresa, reprezentantii ministerului au aratat ca a fost initiat un proiect prin care se va reabilita intreaga zona a Garii Nicolina si a Garii Internationale, insa nu se mentioneaza detalii despre sume sau perioade.

„Noi am trimis o adresa catre Ministerul Transporturilor, prin care am solicitat, asa cum ne-au predat pasarela pietonala din Gara Mare, sa ni se dea si pasajul subteran din zona Nicolina- Gara Internationala, pentru ca nu este intretinut, este mereu inundat, vandalizat si nu numai. De aceea, am cerut sa ni-l dea in grija noastra, ca autoritate publica”, a precizat primarul Mihai Chirica. Totodata, edilul a mentionat ca va insista, in continuare, pentru preluarea pasajului de la gara Nicolina.

„Pasajul este prins in lista noastra de investitii pe anul in curs, cu elaborarea de studii si proiecte in vederea unui amplu proces de reabilitare a acestuia. Ministerul Transporturilor ne raspunde ca nu ne da acest pasaj si ca in prezent se afla in derulare un contract de executie lucrari de reabilitare la acoperis, fatada si igenizare interioara in cladirea statiei CF Nicolina si au fost incluse si reparatii la peroane, acoperisuri si cladiri la statia Garii Internationale. Fara sa faca trimitere catre pasajul pietonal pe care il amintesc, ca ar fi ceva lucrari acolo, fara sa spuna ce. Sa speram ca au dreptate, daca nu, noi vom insista in continuare, sa ni-l predea noua”, a mai adaugat primarul municipiului Iasi.

Comentarii
Adauga un comentariu