National

Pascanenii iau taxiul ca sa scape de cainii maidanezi

Publicat: 26 oct. 2010

Tot mai multi pascaneni, in special cei care sunt nevoiti sa se deplaseze prin municipiu noaptea tarziu sau de la primele ore ale diminetii, sunt disperati ca nu mai pot scapa de cainii vagabonzi. Cum ziua s-a micsorat, cei care merg la serviciu in ture sau, pur si simplu, sunt nevoiti sa iasa spre seara din casa, trebuie sa dea dovada de un adevarat curaj sa se aventureze in jungla pascaneana. Seara sau dimineata sau chiar pe timp de zi, zeci de caini se deplaseaza in haite printre blocuri, latrand sau maraind la simplii trecatori.

De multe ori, mai multi pascaneni au fost nevoiti sa se prezinte la Spitalul Municipal cu diferite muscaturi pe corp. Autoritatile locale au recunoscut ca situatia a devenit o adevarata problema la Pascani, mai ales in urma sesizarilor facute de pascaneni, dar spun ca fac tot ce pot pentru a diminua din numarul cainilor vagabonzi. „Sunt studenta la o facultate in Iasi si de multe ori sunt nevoita sa ma deplasez de acasa spre Gara la primele ore ale diminetii, ori seara tarziu. Nu stiu daca cei de la Primarie merg pe jos prin cartiere, la ore tarzii, sa vada ce inseamna sa fii, pur si simplu, incoltit de zeci de caini hoinari. Nu exagerez chiar deloc cand spun ca este o adevarata aventura sa mergi prin oras. Cunosc prieteni, rude care au fost muscati de astfel de caini. In grup devin extrem de agresivi si nu prea ai ce sa le faci, decat sa fugi cat mai repede posibil din calea lor, ori, daca nu, sa nu iesi din casa la ore tarzii. Si in Iasi am vazut caini care hoinaresc prin cartiere, dar niciodata nu am vazut stransi laolalta asa de multi cum sunt in Pascani. Nu inteleg de ce cei de la Primarie nu fac nimic”, a declarat pascaneanca Smarandita Irimie, studenta la Universitatea A. I. Cuza din Iasi.

De aceeasi problema s-a plans si Radu Sefciuc. In opinia acestuia, cei mai multi caini comunitari se gasesc in zona Vale a orasului, mai ales in zona Ceferistilor si Marzasca. „In fiecare dimineata aproape sunt nevoit sa ma deplasez la serviciu cu taxiul, din cauza cainilor vagabonzi. De multe ori am fost nevoit sa fug din calea lor si sa ocolesc prin alte zone mai iluminate, pentru a nu fi muscat. Cei de la Primarie nu mai lumineaza orasul pe timp de noapte si, astfel, nici nu poti vedea cand vin spre tine. Nimeni nu ia nici o masura impotriva acestor animale care se plimba nestingherite prin Pascani. Cunosc foarte multe persoane care au reclamat la Primarie aceasta problema, dar vad ca degeaba”, a spus pascaneanul. Municipalitatea se apara si da vina pe situatia financiara proasta din aceasta perioada, care nu le permite edililor sa plateasca o firma specializata. „Primim reclamatii cu privire la aceasta problema si incercam sa ne descurcam si noi cum putem. Am avut un contract cu o firma care se ocupa cu strangerea acestor caini, insa, de o perioada de timp, am renuntat la ei din motive financiare. La ora actuala, se ocupa de aceasta problema angajatii Gospodariei Comunale din cadrul Primariei. Dar nici ei nu se pot descurca prea bine, pentru ca nu au mijloacele necesare unei astfel de actiuni. Cu toate acestea, au stabilit un program si, in mod frecvent, se merge si se strang cainii fara stapan care sunt gasiti pe strazi”, a recunoscut viceprimarul Ioan Ionita.loading...

Comentarii
  • Si in cartierul meu Dacia din Iasi sunt o gramada de caini comunitari care ataca si chiar musca in special copii cu rucsasii in spinare, care vin de la scoala ,chiar la ora amiezii cand ies de la ore.Copii sunt de/a dreptul terorizati de acesti caini care sunt hraniti cu halci de carne direct pe strada de catre unele cumetre miloase. Pe strada raman oase cu sange refuzare uneori de caini si multe materii fecale in care calcam daca nu suntem atenti sa facem slalom printre ecste efecte mirositoare.

Adauga un comentariu