Eveniment-Social

Pascanenii nu vor sa auda de ApaVital. Proiectul de delegare a fost din nou respins

Publicat: 11 mai 2015

Proiectul de hotarare cu privire la delegarea serviciului de apa si canalizare catre ApaVital nu a trecut de votul consilierilor in sedinta de Consiliu Local Municipal (CLM) Pascani.

Consilierii locali au votat ca Pascaniul sa ramana in ARSACIS, iar serviciul sa nu fie delegat la Iasi. Astfel, la ora actuala, municipiul nu are niciun operator. Haosul apei continua la Pascani si nu se stie ce solutii se vor gasi. Cel mai probabil se va organiza o licitatie publica, insa va mai dura cateva luni pana la punerea acestei actiuni in practica. Problema consta in faptul ca, de la data de 1 aprilie, Prest Serv Apa Pascani ramane cu serviciul de canalizare, serviciile prestate trebuie facturate, insa, in absenta unor contracte cu consumatorii finali, exista riscul aparitiei unui blocaj financiar.

Primarul Dumitru Pantazi a precizat faptul ca sunt probleme foarte mari in privinta seriviciului de apa. „Avem proiecte care intampina greutati din aceasta cauza. Nu putem turna asfalt printre blocuri deoarece tevile de apa sunt putrezite. O sa ajungem sa punem asfalt peste ele chiar daca nu sunt schimbate. Sunt litigii pe care le-am pierdut cu ApaVital. Operatorul local Prest Serv Apa are dificultati financiare si exista varianta sa nu poata participa la licitatie. Nimeni nu doreste sa-si asume aceste probleme. Este usor de criticat”, a precizat primarul Dumitru Pantazi.

Astfel ca singura solutie este de a se organiza o licitatie pentru a se stabili cine va opera la Pascani.loading...

Comentarii
  • Apavital a venit cu unpret mai mare cu aproximativ 40% fata de cel practicat de operatorul local, si a ventit fara pic de flexibilitate , cu mari accente de dictatura (dictatura Apavital nu ), noi pascanenii nu o vom acepta.Daca venea cu vorba buna aceptam pretul dar nu si sa ne faca ordine in casa. Avand mare sprijinul lui Nichita (lea fost director) Carlan si Adomnitei vom demonstra ca daca nu fac ceea ce vor pascanenii USL(PSD+PNL) nici nu vor mai intra in viitorul consiliu local, pentru ca nu vor obtine voturi in oras.

Adauga un comentariu