Eveniment-Social

Pascanenii si-au pierdut increderea in Parchetul de pe langa Judecatorie

Publicat: 14 aug. 2011
1

Pata adusa institutiei publice pascanene de catre fostul prim–procuror Emma Danis, cea care a favorizat infractorii, a facut ca cetatenii sa-si piarda increderea in institutia publica. Fostul prim–procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Pascani, Emma Danis, este anchetata penal de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor personale si abuz in serviciu contra intereselor publice. Desi intre timp Emma Danis a incercat sa pacaleasca actiunea disciplinara prin inaintarea cererii de pensionare, cerere care a si fost aprobata de catre presedintele tarii, Traian Basescu, iata ca intre timp s-a inceput si anchetarea penala a fostului prim-procuror. Acest caz este instrumentat de procurorii de la Sectia de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, care s-au sesizat din oficiu in urma cu cateva saptamani. „Din datele existente pana în acest moment a rezultat ca, la Parchetul de pe langa Judecatoria Pascani un numar de peste 200 de cauze au fost înregistrate în evidente ca fiind solutionate, desi în realitate se aflau în lucru sau dimpotriva, nu au fost operate corespunzator în registre si solutiile nu au fost comunicate partilor, desi procurorii care le–au solutionat le-au predat la grefa, fapt ce a rezultat din condicile de lucru ale acestora. Procurorii au dispus, la data de 25.07.2011, începerea urmaririi penale fata de Danis Emma, deoarece în calitate de prim procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Pascani a pastrat în biroul sau dosarele solutionate de procurori, aducand atingere intereselor legitime ale persoanele vizate de respectivele cauze si producand o paguba însemnata activitatii Ministerului Public”, au precizat cei de la Biroului de informare publica si relatii cu presa a PICCJ.

Procurorii fug de sefia institutiei locale

Odata cu aprobarea cererii de pensionare a prim–procurorului Emma Danis, cea care a favorizat dosarele unor infractori, prim – procurorul adjunct al Parchetului de pe Langa Judecatoria Pascani, Liviu Beceru, a preluat in interimat functia de conducere. Nu cu mult timp in urma Liviu Beceru a declarat faptul ca nu va participa la concursul pentru ocuparea functiei de prim-procuror al institutiei respective, fara insa sa-si motiveze decizia. „Prin natura functiei pe care o detin voi prelua functia de prim-procuror interimar al Parchetului de pe langa Judecatoria Pascani, pana la stabilirea unei date de organizare a concursului pentru ocuparea functiei. Eu, insa, nu voi candida pe acest post. Nu ma voi inscrie la concurs pentru ca nu vreau. M-am gandit destul de bine la acest lucru si nu-mi doresc”, a declarat prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe langa Judecatoria Pascani, Liviu Beceru. Interesant este faptul ca nici alti procurori nu se gandesc sa candideze la concurs, cel mai probabil principalul motiv fiind acela ca nimeni nu-si doreste sa reprezinte o institutie care a favorizat pana nu demult infractorii. Marea majoritate a pascanenilor care ajung la Parchet au precizat de nenumarate ori faptul ca si-au pierdut increderea in institutia locala, dupa cele intamplate, iar activitatea actuala a procurorilor nu o mai vad ca fiind una in interesele legii.

Comentarii
  • Care incredere fratilor? Cine a avut incredere vreodata in niste corupti ca Avadanii, Danis sau Beceru? Noroc de cei noi ca va salveaza onoarea cat de cat dar i-ati molipsit si pe ei de la atata spaga.Ce realizari aveti la Pascani??? nimic! veniti in fata presei doar cu gainarii si atat in timp ce smecherii stau bine merci. Rusine sa va fie ca nu meritati haina de magistrat.

  • de unde si pana unde peste 2*0 de dosare?parca erau peste ***.intrebare este de ce nu merge la concurs d-l Beceru? eu as spune ca nu este competent si de aceea!

Adauga un comentariu