National

Pascani: De Sarbatori s-a purtat furtul televizoarelor

Publicat: 09 ian. 2000

•Mijlocul de transport – taxiul

In perioada sarbatorilor de iarna din acest an, politistii feroviari pascaneni au avut de-a face cu un nou tip de infractori – hotii de televizoare. Cu doua zile inainte de trecerea in anul 2000, din sala de pregatire profesionala a statiei CFR Pascani a disparut televizorul proprietatea sindicatului. Politistii au intrat pe fir, iar in urma primelor cercetari a reiesit sa singurul suspect in acest caz este Neculai Zagani, in varsta de 35 de ani, domiciliat in comuna Ruginoasa. Fost salariat la calea ferata, el a fost indepartat in urma mai multor abateri iar ulterior s-a angajat la SC Remar SA Pascani. In dimineata zilei respective, Neculai Zagani sosise la Pascani cu un televizor defect pe care l-a dus la reparat la unul din atelierele de reparatii radio-tv din municipiu.

Neavand destui bani pentru a plati reparatia televizorului, l-a abandonat la un prieten din Blagesti, intorcandu-se apoi la Pascani. El stia ca in sala de pregatire profesionala a statiei CFR Pascani se afla un televizor color. Cunoscand ca zilnic, intre orele 18.30-19, personalul care intra in serviciu participa la pregatirea profesionala, Neculai Zagani s-a gandit ca nu i-ar strica un televizor bun. Pentru aceasta, inainte de ora 18.30 si-a invitat mai multi fosti colegi la o cafea si le-a pus intrebari cu privire la cadrele din conducere ce iau parte la pregatirea profesionala in acea seara.

Imediat dupa terminarea pregatirii profesionale, in jurul orei 19, infractorul a intrat in sala, a luat televizorul, dupa care s-a dus in spatele garii. Aici a urcat „prada” intr-un taxi cu care s-a deplasat in satul Harmanestii Noi. Aici, Neculai Zagani a lasat televizorul la Profira Stefanuca, matusa sa, spunandu-i ca tocmai l-a cumparat. Din nefericire pentru el, in urma unei anchete demarate de politistii feroviari, televizorul a fost recuperat iar infractorul isi asteapta pedeapsa. Amator de a privi revelionul la televizorul altuia s-a dovedit si Gheorghe Sutean, in varsta de 46 de ani, domiciliat in comuna Todiresti.

Cu o zi inainte de a trece pragul noului an, el venise in Pascani cu diferite treburi. Intamplarea a facut sa-l intalneasca si sa-l ajute sa duca la gara un televizor marca „Diamant” pe Florin Buciumanu, in varsta de 21 de ani, din satul Cristesti. Dorind sa-i multumeasca necunoscutului pentru ajutor, tanarul l-a invitat pe acesta la un pahar, dar se pare ca paharele s-au cam inmultit astfel incat Florin Buciumanu, ajuns in statia CFR Pascani, a atipit pe o banca in sala de asteptare clasa a II-a, lasandu-si televizorul sa-si poarte singur de grija. In timp ce fostul „coleg de pahar” dormea linistit, Gheorghe Sutean a luat televizorul si cu ajutorul unui taxi a plecat spre casa.

Nici el nu s-a dovedit prea norocos deoarece nu a reusit sa mai vada revelionul la televizorul furat pentru ca politistii feroviari i-au luat urma si aparatul. Actualmente, celor doi amatori de imagini tv li s-a intocmit dosar penal pentru furt, urmand ca instanta sa isi spuna cuvantul.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit