News Flash:

Pasii necesari pentru angajarea in Marea Britanie

20 Septembrie 2010
1879 Vizualizari | 2 Comentarii
• Cei care doresc sa se angajeze pot beneficia de conditii de lucru flexibile, de asigurare de sanatate, plata calatoriilor, indemnizatia de capitala, utilizarea unui autoturism de serviciu, mese subventionate, preturi preferentiale pentru acces la sali de sport sau cluburi, prime

Una dintre cele mai frecvente proceduri de solicitare a unui loc de munca in Marea Britanie este cea a trimiterii unui e-mail persoanei din anuntul pentru locul de munca sau contactarea acesteia prin telefon. In prezent, majoritatea solicitantilor primesc o versiune electronica a formularului de cerere, pe care il completeaza si il trimit prin e-mail. Primele contacte se initiaza ca raspuns la anunt, sub forma unui e-mail sau telefon de solicitare a unui formular de cerere. Regula este de a respecta intocmai instructiunile si de a nu folosi primul contact ca o ocazie de prezentare, daca acest lucru nu a fost cerut. Scrisoarea de motivatie trebuie sa fie scurta, o pagina A4, si sa contina informatii precise. Candidatul trebuie sa mentioneze motivul scrisorii in primul alineat si trebuie sa-si descrie aptitudinile si experienta relevanta in al doilea alineat. In scrisoare mai trebuie trecuta si disponibilitatea pentru interviu si orice alte detalii importante despre obligatiile existente, in al treilea alineat. Documentul trebuie incheiat mentionand faptul ca se asteapta un raspuns. Procesul de selectie dureaza intre o saptamana si doua. Interviurile sunt organizate in termen de doua saptamani, de la data scrisorii de notificare, prin care candidatii sunt informati ca au fost selectati pentru interviu. Procesul de selectie si recrutare dureaza aproximativ o luna. Candidatul castigator se poate astepta la un interval cuprins intre patru si sase saptamani, intre publicarea anuntului pentru postul vacant si data inceperii activitatii la locul de munca.

Pregatirea interviului

Solicitantii trebuie sa respecte intocmai instructiunile privind depunerea cererii si sa fie disponibili pentru interviu intr-un timp scurt. Recrutorii asteapta ca solicitantul sa fie motivat si sa aiba cunostinte de limba engleza suficient de bune, pentru a permite o comunicare efectiva, cu exceptia unor posturi slab calificate. Solicitantii trebuie sa fie politicosi, punctuali, cu un aspect placut si capabili sa se exprime clar. Angajatorii si recrutorii au obligatia legala de a verifica identitatea fiecarui solicitant, inainte de a le oferi un loc de munca. Candidatii trebuie sa aiba asupra lor pasaportul sau cartea de identitate, in original, pentru a dovedi ca fac parte din Spatiul Economic European, sau Elvetia, sau ca sunt un membru al familiei. Angajatorii informeaza intotdeauna daca o cerere a fost acceptata sau nu. De obicei, interviul este condus de managerul departamentului in care se afla postul vacant sau un reprezentant al departamentului de resurse umane. In mod normal, comisia este formata din doua - trei persoane. De regula, are loc o singura runda de interviuri, insotita de un test de evaluare a capacitatilor tehnice si a aptitudinilor candidatilor de rezolvare a situatiilor dificile. Interviul dureaza, de obicei, 30 - 40 de minute. Intrebarile solicitantilor se adreseaza la sfarsitul interviului. Se pot pune intrebari despre locul de munca, daca sunt importante, dar numarul acestora trebuie limitat, iar discutiile despre salariu, evitate. Intrebarile cele mai frecvente se refera inclusiv la cazurile in care candidatul s-a aflat intr-o anumita situatie si la modul in care a gestionat-o.

Negocierea salariului

Cu exceptia cazurilor mentionate in anuntul pentru postul vacant, este putin probabil ca angajatorul sa fie flexibil in privinta termenilor si conditiilor. Negocierea contractului va avea loc, in principal, in cazul locurilor de munca inalt calificate si foarte bine salarizate, ale caror salarii nu au fost mentionate in anuntul pentru postul vacant. Plata concediului este inclusa in remuneratie, care se exprima, de obicei, ca salariu brut anual. Majoritatea beneficiilor suplimentare constau in conditii de lucru flexibile, asigurare de sanatate, plata calatoriilor, indemnizatia de capitala, utilizarea unui autoturism de serviciu, mese subventionate, preturi preferentiale pentru acces la sali de sport sau cluburi, prime. Materialul a fost pus la dispozitie de Centrul Europe Direct Iasi, fiind sintetizat dupa manualul "Va vom contacta..." editat de Comisia Europeana, Directia Generala Ocuparea Fortei de Munca, Afaceri Sociale si Egalitatea de Sanse, Unitatea D3.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

eu  | #123928
noi romanii nu avem drept de munk in marea britanie.indiferent ce vrei sa muncesti.cred ca doar la capsuni sau self employment.aberatii
jiji  | #124046
articol mai slab documentat ca asta nu am vazut...cred ca e scris de un copil de clasa a 7-a
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2595 (s) | 22 queries | Mysql time :0.134428 (s)