Magazin

Pasiunea acestui barbat pentru CANTATUL la CIMPOI l-a OMORAT!

Publicat: 23 aug. 2016
1
Un barbat in varsta de 61 ani din Marea Britanie a decedat dupa ce a inhalat bacterii periculoase care crescusera in cimpoiul la care canta. Acesta suferea de tuse seaca si lipsa de aer, dar pentru putin timp starea lui de sanatate se imbunatatise, asta intamplandu-se in timpul unui sejur de trei luni in Australia, unde a calatorit fara instrument. 

Vezi si Zombii alearga dupa Pokemoni

 
Acest lucru i-a facut pe medicii sai sa ii analizeze cu mare atentie cimpoiul. Analizele au aratat prezenta mai multor tipuri ciuperci din diferite parti ale cimpoiului. In pofida tratamentului urmat, instrumentistul a murit in octombrie 2014, iar autopsia a scos la iveala serioase leziuni pulmonare. A fost, dupa toate probabilitatile, primul caz semnalat de pneumopatie cauzata de o hipersensibilitate declansata de ciuperci inhalate de un cantaret la cimpoi, arata studiul. 
„Cantaretii la instrumente de suflat trebuie sa stie ca este importanta curatarea lor regulata, afirma autorii studiului, avertizand in privinta prezentei mucegaiurilor si ciupercilor. Cel mai indicat ar fi „stergerea instrumentului cu o bucata de bumbac dupa fiecare utilizare”, pentru a impiedica instalarea umezelii, recomanda Andrew Bova de la Centrul national al cimpoiului din Glasgow.
Adauga un comentariu