Culinar

Pasta de ardei capia. O gustare parfumată pentru iarnă

Publicat: 07 sept. 2022
un bol cu ardei capia langa mai multe borcane cu pasta din ardei si un recipient micut cu sos
Până se termină sezonul și sunt mulți ardei frumoși parfumați la vânzare, puteți avea timp să pregătiți o astfel de pastă chiar acasă

Pasta de ardei capia preparată pentru iarnă va deveni un adevărat salvator pentru tine. Mâncărurile preparate cu o astfel de pastă vor avea o culoare frumoasă, o aromă proaspătă și un gust unic.

Până se termină sezonul și sunt mulți ardei frumoși parfumați la vânzare, puteți avea timp să pregătiți o astfel de pastă chiar acasă. De asemenea, pasta poate fi adăugată în supe, cartofi prăjiți și pur și simplu unsă pe pâine. Pentru a pregăti pasta de ardei capia pentru iarnă veți avea nevoie de ardei dulci în cantitate de 2 kg, ardei iute aproximativ 2 buc, sare grunjoasă în cantitate de 2 linguri și 5 linguri de ulei de măsline.

un bol cu pasta de ardei capia langa ardei proaspeti si mai multe borcane cu ardei
Pentru a pregăti cea mai delicioasă conservă trebuie să spălați și să tăiați ardeii

Pastă de ardei capia. Pașii pentru o conservă pentru iarnă delicioasă

Pentru a pregăti cea mai delicioasă conservă trebuie să spălați și să tăiați ardeii. Este foarte important să-i curățați bine în interior de semințe. După care tăiați ardeii pregătiți în bucăți mici. Din moment ce legumele sunt pregătite acestea trebuie trecute prin blender până se fac piure.

Ulterior, vasul în care a fost scursă toată consistența trebuie acoperită cu un tifon. Puneți tot piureul de ardei în tifon pentru ca sucul de ardei să se scurgă. Este bine să nu aruncați sucul de ardei, colectați-l într-un bol, apoi turnați în recipiente mici și înghețați-l.

un recipient mic cu pasta de ardei langa un borcan cu pasta si ardei proaspeti alaturi
. De asemenea, pasta poate fi adăugată în supe, cartofi prăjiți și pur și simplu unsă pe pâine

Multe gospodine nu știu că sucul din ardei capia iarna se poate adăuga în diverse feluri de mâncare. Pune piureul de ardei într-o tavă adâncă de copt dintr-un material destul de dur, precum ceramică sau fier gros. Ulterior, peste pasta de ardei se adaugă sare și ulei de măsline. Ulterior se amestecă cu o lingură de lemn.

La ce temperatură este indicat să pui pasta în cuptor. În ce mai bine să depozitezi consistența finită

Din moment ce pasta este pusă în tavă se încinge cuptorul la temperatura de 150 de grade si se trimite pasta cu o foaie de copt cu piure de piper. În cuptor piureul trebuie să se transforme încet într-o pastă pierzând treptat cantitatea de lichid rămasă în pastă.

un recipient cu pasta din ardei langa ardei si un usturoi pe o masa
Mâncărurile preparate cu o astfel de pastă vor avea o culoare frumoasă, o aromă proaspătă și un gust unic

Este important să nu uiți că pasta se amestecă ocazional. Pasta de ardei va fi gata în 2 ore. Pentru a o pune în borcane pasta se răcește. Din moment ce pasta a ajuns la temperatura camerei, aceasta poate fi depozitată și în recipiente mici nu doar în borcane. Ulterior, trimite recipientele la congelator, unde pot fi depozitate timp de 1 an. Fără congelator, pasta de ardei poate fi păstrată la frigider timp de 10 zile.

Unele gospodine pun pasta de ardei capia în borcane. Însă, este foarte important ca înainte de a pune gustarea pentru iarnă în borcane acestea trebuie sterilizate, apoi această pastă se poate păstra 1 an la temperatura camerei. Multor gospodine le place mai mult congelarea pastei de ardei deoarece aceasta rămâne foarte parfumată și își păstrează prospețimea. Dacă urmezi toți pașii menționați anterior, recipientele cu pasta lor de ardei pregătită pentru iarnă este gata de mers la congelator. Să nu uitați de sucul de ardei. Acesta poate fi depozitat alături de recipientele cu pastă trimise și ele la congelator. Sucul de ardei în partea stângă, pasta de ardei în dreapta.

mai multi ardei capia si rosii langa un borcan cu pasta din ardei
Pasta de ardei capia preparată pentru iarnă va deveni un adevărat salvator pentru tineAdauga un comentariu