Sosuri

Pasta de ardei copti (Ajvar)

Publicat: 12 sept. 2019

Ajvar este un preparat des intalnit in Balcani, dar mai ales in Serbia. Este preparat in principal din ardei capia sau ardei grasi rosii, dar are diverse alte variante care contin legume precum vinete sau dovlecei. Poate fi mancat ca antreu, pe paine, dar este si o garnitura foarte buna pentru fripturi la gratar.
 
Ingrediente:

  • 4 ardei rosii
  • 2 catei usturoi
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingura otet de vin alb
  • sare, piper dupa gust

Mod de preparare:

Ardeii spalati ii coci pe gratar pana cand se rumenesc pe toate partile, apoi presari sare si ii lasi intr-un vas acoperit cu un prosop. Ii cureti de coaja, cotor si seminte, ii pui intr-un blender, cu usturoiul, uleiul, otetul si mixezi pana obtii o pasta. Potrivesti gustul de sare si de piper. Servesti pasta Ajvar proaspata, decorata cu patrunjel verde. 



loading...

Adauga un comentariu