Eveniment-Social

Pasta de dinti, o enigma pentru iesenii din mediul rural

Publicat: 03 iun. 2013

Campania de consultatii stomatologice gratuite, desfasurata in patru cartiere iesene si in mai multe comune, a scos la suprafata neglijenta si ignorarea sanatatii orale. Cele mai mari probleme sunt in cazul iesenilor care locuiesc in mediul rural si care ajung la cabinetul medicului stomatolog doar in situatii de urgenta. Nici folosirea pastei de dinti nu a devenit inca un obicei, constatandu-se o diminuare fata de anii precedenti. Apa de gura si ata dentara raman inca necunoscute pentru o mare parte a celor care locuiesc in mediul rural. Iesenii raman constanti, precizand ca se spala pe dinti doar de doua ori pe zi. Cei din localitatile iesene recunosc ca folosesc periuta de dinti doar o data pe zi, iar uneori o data la doua zile. Daca cei din oras isi schimba periuta de patru ori pe an, iesenii din comunele unde a fost prezenta caravana recunosc fara nicio retinere ca periuta o schimba doar atunci cand este prea degradata. „În acest an, un numar de 4503 persoane din orasul Iasi si din împrejurimi au beneficiat de serviciile oferite cu ocazia Caravanei Profilaxiei, care în acest an a avut drept titlu generic «Dreptul la sanatatea generala si orala – o conditie esentiala a societatii contemporane». Rezultatele statistice înregistrate în urma acestei editii a Caravanei Profilaxiei reprezinta o certitudine a faptului ca starea de sanatate orala si generala a populatiei trebuie îmbunatatita în ambele medii, urban si rural, însa un real semnal de alarma trebuie tras pentru mediul rural, in care parametrii ce caracterizeaza starea de sanatate generala si orala sunt semnificativ mai scazuti decât în mediul urban”, a precizat prof. dr. Norina Forna, decan al Facultatii de Medicina Dentara Iasi.loading...

Comentarii
  • m-am saturat sa vad astfel de comentarii!!bai oamenilor viata e mult mai frumoasa pentru comentarii de acest fel.Hai mergeti traiti frumos!!! .!Bucurati-va de viata traiti cu seninatate si fara ura ca strica si la dantura))))

  • Prin abuzuri verbale si jgniri nu merge.O critica eleganta este posibila si online.Cazan reforumlez critica ta :nepasare fata de omul de rand,o mixtura intre iubirea de putere si iubirea de sine,atasament fata de autoritate sau fuctie.

Adauga un comentariu