Retete de post

Paste napoletane

Publicat: 01 iul. 2011

Ingrediente:

paste fettuccine
2 cepe medii
5-6 catei de usturoi intregi, curatati de coaja
rosii uscate
o rosie
ulei de masline
2-3 frunze de busuioc proaspat
sare
piper
un varf de cutit de oregano uscat

Mod de preparare:

Se taie ceapa marunt si se pune la calit alaturi de usturoiul catei intregi. La final se va arunca usturoiul, dupa ce uleiul i-a prins aroma. In timp ce se calesc, se taie rosiile uscate si se adauga in tigaie. Se pune apa la fiert pentru paste intr-o craticioara, adaugand cateva picaturi de ulei si sare. Se taie cubulete o rosie medie, carnoasa si am se adaugat in cratita. Se pun pastele cand apa a inceput sa fiarba. Din aceasta apa se pun cateva linguri si in sos, pentru ca amidonul da consistenta sosului. Dupa ce au fiert, pastele se strecoara si se pune peste sos, amestecand 1-2 minute.. Ca decor, in farfuri, alaturu de paste, se poate pune busuioc proaspat.

sursa articol: http://www.bucataras.ro
sursa fotografie: http://www.bucataras.ro



loading...

Adauga un comentariu