Educatie intima

Pastila albastra, pentru potenta, poate duce la orbire

Publicat: 16 dec. 2018

Medicii avertizează că persoanele care iau medicamente care să le stimuleze erecţia fără recomandarea medicului îşi pot pune viaţa în pericol, mai ales dacă suferă de hipertensiune arterială. Viagra nu este recomandată celor care au probleme cu inima, riscul apariţiei unui infarct fiind foarte ridicat. Probleme de sănătate vor avea şi tinerii care iau aceste pilule pentru erecţie, în condiţiile în care nu au nevoie.

Va vine sa credeti sau nu, dar pastila albastra sau „medicamentul minune”, cum a fost numit mult timp un tratament impotriva impotentei, poate duce la orbire. Asta au descoperit cercetatorii australieni. Barbatii care risca sa orbeasca din cauza ca obisnuiesc sa ia un medicament pentru impotenta sunt in special cei care sufera de retinita pigmentara. Site-ul belgian de informatii 7sur7.be relateaza despre un studiu realizat la Universitatea New South Wales, Australia, in urma caruia cercetatorii au concluzionat ca pastilele impotriva impotentei pot impiedica actiunea unei enzime importante in transmiterea semnalelor luminoase de la retina la creier.

De vina ar fi sildenafilului, ingredient activ din acest tip de medicament si care poate duce la probleme de vedere temporare chiar si la unele persoane perfect sanatoase. Insa, oamenii de stiinta au semnalat o problema mult mai grava. O persoana din 50 este susceptibila sa poarte gena care duce la degenerescenta celulelor retinei, ceea ce inseamna risc crescut de orbire in cazul administrarii „pilulei albastre”.

Retinita pigmentara este o boala degenerativa ereditara, caracterizata printr-o degenerare progresiva a retinei ambilor ochi. Totodata, acest tip de tratament pentru impotenta a provocat pierderi de auz bruste la sute de persoane din toata lumea.

Cel mai bun studio videochatloading...

Adauga un comentariu