Stiri medicale

Pastila care anuleaza sindromul premenstrual, la un pas de a iesi pe piata

Publicat: 17 ian. 2011

O capsula care contine un cocteil din uleiuri esentiale si vitamine ar putea insemna sfarsitul chinurilor lunare a milioane de femei. O astfel de pilula se afla deja in teste, iar pana acum rezultatele sunt promitatoare. Testele de pana acum au aratat ca suplimentul natural poate anula pana la doua treimi din simptomele sindromuli premenstrual, cu efecte secundare minime.

In unele cazuri, in aceasta perioada femeile pot deveni chiar violente sau suferi de depresie severa. Desi sindromul premenstrual este desconsiderat de catre multi, fiind privit ca un inconvenient minor, el afecteaza trei sferturi dintre femei, iar aproape jumatate dintre acestea spun ca le afecteaza calitatea vietii. 

Efectele secundare sunt rare
In cadrul unui studiu recent, 120 de femei au primit fie pastila aflata in teste (un trio de acizi grasi polinesaturati, de genul celor care se afla in nuci, seminte si legume verzi, si Vitamina E), fie placebo, inainte de menstruatie. 

Dupa 3 luni de tratament (cu cate doua capsule, inainte de culcare), simptomele erau mult ameliorate, iar dupa 6 luni abia mai erau resimtite, mai ales in cazul femeilor care primisera doze mai mari. In unele cazuri, severitatea simptomelor a scazut chiar cu doua treimi, dupa cum se mentioneaza in jurnalul Reproductive Health

In ceea ce priveste efectele secundare, acestea au fost rare, doar o femeie suferind de dureri de stomac, in cazul alteia menstruatia intarziind, dupa cum au observat cercetatorii de la Universitatea Federala din Pernambuco, Brazilia. 

Dupa cum au explicat acestia, pastila face ca organismul sa nu mai fie atat de sensibil la prolactina, un hormon vinovat de retentia fluidelor si tensiunea resimtita la nivelul sanilor.

Citeste si:

Totul despre cupa menstruala. Avantaje si dezavantaje  loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit