Magazin

Pastila care iti prelungeste viata cu 11 ani

Publicat: 23 iul. 2012
1
O pastila care reduce presiunea arteriala si colesterolul, in timp ce scade riscul bolilor de inima si pe cel de atac cerebral, are potentialul de a salva vietile a milioane de oameni, prelungind considerabil speranta de viata
Este destinata persoanelor cu varsta de peste 50 de ani, scrie ziare.com. Pilula „4 in 1”, care va trebui luata in fiecare seara, la culcare, combina trei medicamente pentru scaderea tensiunii si unul destinat scaderii colesterolului. 
Ideea de a combina mai multe pastile in una, un cocteil de medicamente, dainuie de 10 ani, insa nu a fost pana acum agreata de marii producatori de medicamente, explica Ben Hirschler, implicat in studiu, pentru Reuters.
Medicamentul a fost deja testat pe un lot de 84 de adulti, dovedindu-se ca scade tensiunea arteriala cu 12%, iar colesterolul rau cu 39%. Cercetatorii cred ca si riscul bolilor de inima este micsorat cu 72%, iar cel de atac cerebral cu 64%. In medie, se crede ca medicamentul este in stare sa daruiasca inca 11 ani de viata. 
Singurul efect secundar observat pe parcursul celor trei luni de testare il reprezinta durerile de la nivelul muschilor. 
Inainte de a fi comercializat, va trebui sa mai treaca niste teste, un proces ce ar dura circa 2 ani. In prezent, deja este testat la scara mare in India. 
Adauga un comentariu