Sanatate

Pastile avortive fără rețetă. În cât timp după concepție acestea pot fi administrate

Publicat: 11 aug. 2022
Pastile avortive fără rețetă. În cât timp după concepție acestea pot fi administrate
În ceea ce privește medicamentele care sunt utilizate special pentru avort în stadiile incipiente, cele mai eficiente sunt medicamentele aparținând grupului de antigestagen

Medicina modernă oferă multe tipuri de pastile avortive fără rețetă. Sarcina neplanificată rămâne destul de comună, deoarece niciun contraceptiv nu oferă o protecție 100%. În plus, nu toți oamenii folosesc contraceptive. Din acest motiv, serviciile de avort rămân la cerere în ginecologie și obstetrică. În acest caz, există și o serie de metode, inclusiv aspirația în vid, avortul chirurgical și întreruperea medicală. În același timp, tehnicile invazive sunt însoțite de un risc ridicat de deteriorare a organelor interne și de complicații ulterioare ale sistemului reproducător al unei femei.

În ceea ce privește metodele medicale de avort, acestea sunt relevante în principal în stadiile incipiente. Cu toate acestea, această opțiune este considerată mai benignă, permite evitarea leziunilor mecanice ale organelor sistemului reproducător, pentru a evita o serie de complicații. Dar chiar și în cazul avortului medical, ar trebui să consultați un medic care vă va ajuta să alegeți medicamentul, să scrieți o rețetă și să vă asiste în toate etapele, de la administrarea medicamentului până la recuperarea ulterioară a organismului.

femeie care tine pastile avortive in palma si o cana cu apa
În ceea ce privește metodele medicale de avort, acestea sunt relevante în principal în stadiile incipiente

Pastile avortive fără rețetă. Care este unul dintre cele mai populare remedii

Astăzi, produsele farmaceutice oferă mai multe opțiuni pentru medicamente concepute pentru a întrerupe sarcina timpurie. Unul dintre medicamentele populare care pot fi achiziționate din farmacii fără prescripție medicală este Postinor.

Cu toate acestea, a numi acest instrument un medicament cu drepturi depline pentru avort nu este în întregime corect. Mecanismul de acțiune al acestui medicament este axat pe prevenirea concepției după o relație intimă neprotejată. Astfel, eficacitatea „Postinor” este ridicată numai dacă femeia îl ia nu mai târziu de 24 după contactul sexual.

femeie care se pregateste sa ia o pastila si in mana tine un pahar cu apa
Sarcina neplanificată rămâne destul de comună, deoarece niciun contraceptiv nu oferă o protecție 100%

În ceea ce privește medicamentele care sunt utilizate special pentru avort în stadiile incipiente, cele mai eficiente sunt medicamentele aparținând grupului de antigestagen. În acest caz, merită evidențiate 2 medicamente separat.

După câte zile poți să administrezi o pastilă pentru avort medical. Sfaturile specialiștilor

Mifepristone este un medicament care conține antiprogestativ steroid sintetic. Principiul acțiunii sale este de a bloca progesteronul la nivelul receptorilor de progestativ, precum și de a crește funcția contractilă a miometrului uterin. În plus, după administrarea acestui medicament, susceptibilitatea miometrului la prostaglandine crește.

Ca urmare a unei singure doze de „Mifepristone”, se realizează efectul de inhibare a dezvoltării stratului nutritiv al embrionului și necroza oului fetal. În același timp, o creștere a contractilității uterului duce la sângerare, similară cu menstruația, în urma căreia ovulul fetal este respins. Este important de înțeles că perioada în care este posibil avortul medical cu utilizarea acestui medicament nu depășește 42 de zile din momentul concepției.

femeie care se tine de burta si in alta mana tine o pastila
Astăzi, produsele farmaceutice oferă mai multe opțiuni pentru medicamente concepute pentru a întrerupe sarcina timpurie

Misoprostol nu este un antigestagen. Medicamentul aparține analogilor sintetici ai prostaglandinei E1 și este prescris în combinație cu agentul menționat mai sus. Recepția sa permite obținerea unei creșteri a eficacității „Mifepristonei”, dacă este necesar, întreruperea sarcinii în stadiile incipiente.

Esența combinației dintre cele două medicamente menționate mai sus, adică utilizarea antigestagenelor, este de a perturba implantarea unui ovul fertilizat în cavitatea uterină. Dar dacă concepția a avut loc deja, administrarea acestor medicamente duce la desprinderea inelului fetal, rezultând o întrerupere artificială a sarcinii.

În practica medicală, există o serie de prescripții clare privind indicațiile și contraindicațiile pentru utilizarea unor pastile avortive fără rețetă. Parțial din aceste motive, astfel de medicamente ar trebui prescrise de un medic, după efectuarea unui diagnostic preliminar care vizează evaluarea stării generale de sănătate a femeii, confirmarea faptului sarcinii și aflarea momentului acesteia.

femeie care se pregateste sa ia o pastila si in mana tine un pahar cu apa
Este important de înțeles că perioada în care este posibil avortul medical cu utilizarea acestui medicament nu depășește 42 de zile din momentul concepției

 
Comentarii
Adauga un comentariu