Magazin

Pastilele pentru scaderea febrei ne fac mai contagiosi

Publicat: 23 ian. 2014

Medicamentele administrate pentru a reduce febra in caz de gripa ar putea creste contagiozitatea, este concluzia unui studiu recent.

Pentru a scadea riscul de a transmite gripa celor din jur, ar trebui evitate medicamentele pentru scaderea febrei. Administrarea de aspirina, paracetamol sau de ibuprofen creste cantitatea de virus in corp, prin urmare persoana afectata devine mai contagioasa. Concluzia apartine oamenilor de stiinta de la Universitatea McMaster din Canada. Specialistii au realizat un model matematic, din care rezulta ca suprimarea febrei creste cu 5% cazurile de gripa.

Citeste si: Medicamentele obisnuite care pot duce la CADEREA PARULUI

„Cand au gripa, oamenii au tendinta sa ia medicamente pentru a scapa de febra. Problema este insa ca acest lucru se face in detrimentul celor din jurul nostru, care pot fi contaminati mai usor. Febra ajuta la combaterea virusurilor si, implict, scade riscul de transmitere a acestora, in timp ce medicamentele opresc acest proces, crescand contagiozitatea. Febra este un mecanism de aparare care ne protejeaza atat pe noi, cat si pe ceilalti”, explica profesorul David Earn, coordonatorul cercetarii, potrivit clicksanatate.ro.

Specialistii spun ca acest studiu ne ajuta sa intelegem mai bine importanta febrei in mecanismul de reducere a transmiterii gripei.loading...

Adauga un comentariu