News Flash:

"Pastrama de berbecut de Sinesti" si "Poale-n brau", preparatele castigatoare la concursul de produse traditionale organizat de USAMV Iasi

13 Noiembrie 2018
650 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7315 RON (0.0000)
USD: 4.2103 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
USAMV Iasi

Produsele ”Pastrama de berbecut de Sinesti” si ”Poale-n brau” au cele mai mari sanse pentru a fi atestate ca fiind traditionale de catre Directia pentru Agricultura Judeteana Iasi - DAJ Iasi. Acestea sunt produsele clasate pe primele locuri la concursul ,,IDENTIFICARE SI ATESTARE DE PRODUSE TRADITIONALE” organizat de catre Facultatea de Zootehnie din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad” - USAMV Iasi in parteneriat cu DAJ, la sfarsitul saptamanii trecute.

In cadrul concursului au fost inscrise 34 de produse, cu potential de a fi atestate, ce au fost grupate pe doua sectiuni ”Preparate dulci” si ”Preparate pe baza de carne, lapte, peste si legume”. Participantii au fost de la diferite licee din judetele Iasi si Bacau, din cadrul USAMV Iasi  precum si de la Liceul ”Vasile Alecsandri” din Ungheni, Republica Moldova. 

Pentru o apreciere cat mai obiectiva a produselor juriul, pentru fiecare sectiune, a fost compus din trei persoane ce au fost nominalizate din cadrul Facultatii de Zootehnie, Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, sponsorilor si presei locale. Premiul I pentru sectiunea ”Preparate pe baza de carne, lapte, peste si legume” a fost castigat de catre produsul PASTRAMA DE BERBECUT DE SINESTI realizat de echipa Liceului ”Haralamb Vasiliu” din Podu Iloaiei, iar la sectiunea ”Preparate dulci” a fost castigat de catre produsul POALE-N BRAU  realizat de echipa Liceului Tehnologic ”Grigore Antipa” din Bacau. 

Evenimentul si-a propus promovarea si incurajarea consumului de produse alimentare romanesti realizate dupa retete traditionale. In acelasi timp, s-a urmarit stimularea spiritului antreprenorial al elevilor si studentilor prin valorificarea superioara a productiilor agroalimentare obtinute in fermele din Moldova.

Concursul a insemnat realizarea si prezentarea unui produs traditional de catre elevi sau studenti, care au participat individual sau in echipa, coordonati de un cadru didactic.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

poale-n brau daj iasi usamv iasi
Distribuie:  

Realitatea.net

RomaniaTV.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2019 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1501 (s) | 21 queries | Mysql time :0.025378 (s)