Retete cu carne

Pastrav somonat cu sos

Publicat: 13 apr. 2011

Ingrediente:

– un pastrav somonat
– 1/2 lamaie
– 2 linguri ulei de masline
– un pumn sare mare

Sosul:
– o ceasca lapte
– 2 linguri faina de grau
– sare, piper, cimbru, enibahar, foaie de dafin, nucsoara macinata
– 200 ml smantana
– 30 ml whisky sau congac
– 50 ml vin alb
patunjel pentru decor

Mod de preparare:

– Pastravul somonat se dezoseste, se asaza in tava pe un strat de sare mare.
– Il stropim cu zeama de lamaie si ulei de masline si il dam la cuptor pentru 20-25 de minute.

Sosul:
– Dizolvam faina in lapte, adaugam smantana si condimentele, dam la foc mic pana se ingroasa sosul.
– Adaugam vinul si taria.

In functie de consistenta, mai adaugam lapte la nevoie.
Sosul trebuie sa fie ca o smantana subtire.
Servim pestele cu garnitura de cartofi si sos, presarat cu patrunjel proaspat, garnisit cu felii de lamaie.



loading...

Adauga un comentariu