Eveniment-Social

Patriarhul Antiohiei vine la Iasi. Va vizita manastirile din zona

Publicat: 21 sept. 2016
1

In aceste zile, reprezentantii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei vor avea parte de o vizita importanta. Parintele Ioan al X-lea, Patriarhul Antiohiei si al Întregului Orient va participa la evenimentele dedicate împlinirii a 300 ani de la moartea martirica a Sfântului Ierarh Antim Ivireanul si la cele organizate cu prilejul împlinirii a 550 ani de la punerea pietrei de temelie a Manastirii Putna, judetul Suceava.

Astfel, in cursul zilei de vineri, 23 septembrie, Patriarhul Ioan al X-lea va fi prezent la o slujba de Te Deum oficiata în Catedrala Mitropolitana din Iasi, urmând ca apoi sa mearga în pelerinaj la câteva manastiri din judetele Iasi si Botosani, respectiv la Manastirea Galata, Manastirea Cetatuia si Manastirea Popauti.

In cursul zilei de sâmbata, 24 septembrie, delegatia Patriarhiei Antiohiei si a Întregului Orient va continua pelerinajul în judetul Suceava, unde va vizita Manastirile Sucevita, Moldovita si Voronet. Vizita în Mitropolia Moldovei si Bucovinei a Preafericitului Parinte Ioan al X-lea se va încheia duminica, 25 septembrie, când acesta va savârsi Sfânta Liturghie la Manastirea Putna, din judetul Suceava. Ulterior, delegatia oficiala va pleca spre Bucuresti.

Patriarhia Antiohiei este continuatoarea comunitatii crestine întemeiate de Sfintii Apostoli Petru si Pavel, pastoreste în zilele noastre crestinii din Siria, Liban, Iraq, Kuweit, Iran, Peninsula Arabica, o parte din Turcia, si are eparhii misionare în America de Nord, Centrala si de Sud, în Europa Occidentala, Australia, Noua Zeelanda, Oceania. În ultimii ani, Biserica din Siria trece printr-o grea încercare. Zeci de mii de crestini au fost crucificati, decapitati, supusi la convertire fortata sau obligati sa-si parasesca casele si sa ia drumul exilului, iar multe biserici si manastiri au fost darâmate. Preafericitul Parinte Ioan al X-lea se va afla pentru a doua oara în România, prima vizita frateasca, în calitate de Patriarh al Antiohiei si al Întregului Orient, în Patriarhia Româna având loc în perioada 28 noiembrie – 2 decembrie 2014″, au aratat reprezentantii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

Adauga un comentariu