Actualitate

Patriarhul Daniel nu se va vaccina public

Publicat: 13 ian. 2021

Patriarhul Daniel nu se va vaccina public, manifestând maximă prudență. O decizie finală va fi luată abia după ce discută cu propriul său medic, a precizat purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu.

„Părintele Patriarh este un om profund realist, toate gesturile si cuvintele sale invitând la o atitudine responsabilă și echilibrată. Poziția sa și a Bisericii Ortodoxe Române este una favorabilă vaccinării, termenii cheie legați de aceasta fiind „discernământul” și „informarea” riguroasă din surse oficiale, validate de specialiști și instituții din zona medicală”, a declarat purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu.

BOR, despre vaccinare: „Informați-vă cât mai mult!“

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a menționat că toți credincioșii sunt îndemnați să se informeze cât mai bine despre vaccinarea anti-COVID-19.

„Îndemnul Bisericii în legătură cu vaccinurile (anti-Covid) este acela de a ne informa cât mai mult, de a vorbi cu medicii (de familie), pentru a nu ajunge să fim dezinformați. Ca fiecare dintre noi toți, Părintele Patriarh se va sfătui cu medicul personal și va lua împreună cu acesta decizia cea mai bună pentru protejarea sănătății sale. Nu știu cât timp va dura discuția dintre Patriarhul Daniel și medicul său. Cert este ca nu va fi un moment public, dar va fi anunțat oficial de Patriarhie”, a mai spus Vasile Bănescu.

Preoții, vaccinați în etapa a doua de vaccinare

Preoții ar urma să intre în etapa a doua a vaccinării în România, care începe peste câteva zile, iar Biserica Ortodoxă face apel la o informare corectă a populației.

Dacă în plan personal Patriarhul Daniel mai are nevoie de informații suplimentare de la medici, în numele Bisericii a fost mult mai sigur.

În urmă cu două zile Biserica Ortodoxă Română a anunțat că va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broșură intitulată „Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură”.

Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, Calinic, a anunţat că se va vaccina împotriva COVID-19. La rândul său, Papa Francisc îi îndeamnă pe toți credincioșii catolici să nu stea pe gânduri și să se vaccineze împotriva COVID. Sfântul Părinte și-a făcut programare și se va vaccina săptămâna aceasta.

ÎPS Teodosie: „Sunt într-un studiu foarte bun și am gânduri pozitive”

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, se pare că privește cu alți ochi vaccinul anti-COVID-19. La un post de radio, el a afirmat că s-a documentat mai bine și are acum gânduri pozitive.

ÎPS Teodosie susține  iniţiativa Patriarhului Daniel care a anunțat că Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broșură intitulată “Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură.”

Arhiepiscopul a invocat acum lipsa de informare din partea autorităţilor, după ce  luni de zile s-a declarat sceptic în privinţa existenţei virusului SARS-Cov-2, ignorând măsurile şi restricţiile pentru răspândirea infectării cu COVID-19.

Noua perspectivă faţă de vaccinare a apărut imediat după ce, chiar la început de an, de Bobotează, spunea că tinerii care recuperaseră crucile au făcut vaccinul anti-coronavirus înotând în mare, înotul fiind cel mai natural și sănătos vaccin.

„Sunt într-un studiu foarte bun și am gânduri pozitive. Am dobândit niște cunoștințe, pe care nu le aveam, de la cineva care a studiat îndelung. Și nu am fost informați. Nu umblăm cu păreri. Umblăm cu cunoștințe solide, științifice”, a spus ÎPS Teodosie

Comentarii
  • LA IASI DATORITĂ ACESTUI VACCIN CU MENIREA DE A ÎMPUȚINAT LUMEA FFF MULTE CADRE MEDICALE SE SIMT F RAU SI NIMIC NU SE SPUNE,NU SE DA NICI O STIRE. EXACT CA SI IN PORTUGALIA 7000 DE MORTII IN URMA VACCINULUI,CHIAR BZI A DAT O STIRE IN ACEST SENS. AS DORI CA BZI SA DEA STIREA DESPRE VACCINUL AMERICAN CARE ESTE O NENOROCIRE. LOCUL UNDE NU POATE CONTROLA MADONII LUMEA ESTE ASIA DE UNDE LE VINE SI SFIRSITUL

Adauga un comentariu