National

Patriarhul Daniel, reactie DURA dupa ce Guvern a taiat BANII Bisericii

Publicat: 05 dec. 2015

Patriarhul Daniel a trasmis Guvernului un mesaj DUR dupa ce Executivul a taiat fondurile pentru constructia si intretinerea locasurilor de cult. Seful BOR pune conditii „costisitoare” pentru acceptarea acestei masuri.

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj DUR Guvernului Ciolos, dupa ce fondurile pentru Biserica au fost reduse la zero in bugetul pentru 2016.

Patriarhul Daniel pune conditii statului: seful Bisericii cere ca toate proprietatile confiscate de stat sa fie date inapoi.

Este pentru prima data cand Patriarhul Daniel vorbeste pe aceste teme sensibile, transmite Realitatea TV.

Patriarhul Daniel este de acord ca veniturile bisericii ortodoxe sa fie impozitate si ca statul sa nu mai suporte salariile preotilor, insa Preafericitul pune conditii dure: vrea ca toate proprietatile confiscate de stat sa fie date inapoi.loading...

Comentarii
  • mai fratilor ,,eu nu inteleg un lucru,,,,cum dumnezeu sfantu,,scrieti voi ca patriarhul ameninta cu masuri dure,,,,dar ce calitate are bor-ul in tara asta oameni buni? au drepturi in comisii? in parlament? in guvern? cum adica amenibta cu represalii? si in ca dure,,,nu fratilor ei reprezinta intradevar credinta acestui popor,,,dar sa inteleaga lumea ca nu au nici o putere juridica in tara asta,,,ce facem ne intoarcem la inchizitie? NU TATA,,,IMPOZITE SI CONTROL LA SANGE IN TOATE AFACERILE LOR,,,AU AFACERI IN TOATE DOMENIILE,,,,SE PLIMBA CU ULTIMELE MODELE DE LIMUZINE ,SUNT FOARTE BOGATI SI SFIDEAZA POPORUL SI CREDINTA ACESTUI-A….IMPOZITE DE 20 LA SUTA CA LA JOCURI DE NOROC SI NIMIC FINANCIAR DIN PARTEA STATULUI,,,,

    • Au foarte mare influenta.Gandeste-te ca au fost pasuiti de toate guvernele si toti politicienii care s-au perindat de 20 de ani pe la putere.E singura institutie unde nu exista pic de transparenta,si necontrolata de absolut nimeni.Nici nu vreau sa ma gandesc ce afaceri dubioase se fac pe acolo,si cati politicieni au fost „binecuvantati” sa obtina voturi cu ajutorul bisericii.

  • DANIELE, IA INERVEAZA-TE SI DĂȚI demisia ca inca nu am auzit ca securistii si informatorii sa plece din BOR.
    Hai ca țara asta e condusa la toate nivelurile numai de olteni si securisti, tu le indeplinesti pe ambele

  • Ia scrieti un articol : Cate masini are MMB, ce “sarcini de serviciu” au acei care se trag cu ele in lung si-n lat, care sunt cheltuielile lunare pe deplasare si intretinere, cum se justifica, din ce bani sunt suportate, etc.

  • Daniil să dea înapoi toate salariile preotilor şi călugărilor luate de la stat în cursul timpului şi toate fondurile primite de la stat pentru biserici de-alungul timpului.Să se facă un calcul şi apoi să mai aibă tupeul să ceară şi alte averi.

Adauga un comentariu