Coronavirus

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a anunțat că se vaccinează

Publicat: 13 ian. 2021
Patriarhul Ecumenic Bartolomeu
Patriarhul Ecumenic Bartolomeu

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a anunțat că se vaccinează. „Desigur că voi face vaccinul”, a spus Patriarhul Bartolomeu. Într-un interviu acordat în Grecia, Patriarhul Ecumenic, Arhiepiscopul Constantinopolului – Noua Romă, a lansat și atacuri dure la adresa clericilor care contestă vaccinul.

„Nu este doar o chestiune de necesitate sau alegere, ci și responsabilitatea față de semeni”, a precizat Patriarhul Bartolomeu.

„Pandemia ne-a schimbat viața socială, viața de zi cu zi, participarea la viața Bisericii. În tot acest timp suntem șocați de suferințele oamenilor și suntem impresionați de sacrificiul de sine al medicilor și asistentelor. De aceea este inacceptabil, în fața atâtor victime și atât de multă durere, să ai oameni care neagă realitatea pandemiei, considerând-o fabricarea diverselor cicluri. Este și mai provocator când astfel de puncte de vedere sunt exprimate de creștini, adesea de clerici, care se auto-proclamă a fi apărătorii unui Dumnezeu al lor. Noul Testament afirmă că cine nu iubește omul, nu-l poate iubi pe Dumnezeu“, a menționat Patriarhul Bartolomeu.

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu: „Credința noastră cu siguranță nu este afectată atunci când urmăm instrucțiunile experților“

Patriarhul Bartolomeu este de părere că știința, atunci când deschide perspective de bun augur pentru viitorul omenirii, este un dar venit din cer.

„Acești oameni sunt indiferenți la protecția oamenilor. Respingerea măștilor și a tuturor măsurilor de precauție nu rezultă pur și simplu din ignoranță ci din necroza iubirii din ele. Știința, atunci când deschide perspective de bun augur pentru viitorul omenirii, este un dar venit din cer. Credința noastră cu siguranță nu este afectată atunci când urmăm instrucțiunile experților. Nici restricțiile privind participarea la Slujbe nu diminuează importanța Bisericii și ce se desfășoară în ea pentru viața credincioșilor. Măsurile de protecție nu sunt îndreptate împotriva Bisericii. Ei protejează credincioșii, care, ca toți ceilalți, sunt la fel de vulnerabili în fața virusului”, a mai spus patriarhul Bartolomeu.

„Desigur că voi face vaccinul“

Sanctitatea sa s-a declarat ferm în favoarea vaccinării, spunând că vaccinarea este necesară la vârsta sa.

Desigur că voi face vaccinul. În plus, cred că acest lucru este necesar dată fiind vârsta mea. Am aproape de 81 de ani, deci aparțin grupei de vârstă care trebuie vaccinată. Dar nu este doar o chestiune de necesitate sau alegere, ci și responsabilitatea față de semeni. De aceea sper ca o mare parte din populația lumii sa fie vaccinata în curând pentru ca răspândirea virusului mortal să înceteze. Desigur, până atunci, trebuie să respectăm cu strictețe măsurile de protecție pentru a nu jeli mai multe victime”, a conchis Patriarhul Ecumenic Bartolomeu.

Preotul Visarion Alexa: „Actul medical nu este altceva decât noblețea lui Dumnezeu. Mă voi vaccina!”

Preotul Visarion Alexe susține că se va vaccina pentru că nu vrea nici să dea boala enoriașilor săi și nici să o ducă acasă familiei sale.

„Pentru noi, oamenii credincioși, Hristos este Marele Doctor. Așa Îl numim: “Doctorul și tămăduitorul sufletelor și al trupurilor noastre.” Cum, de vreme ce-L numești pe Hristos doctor, nu crezi în doctorul pe care tot Hristos l-a pus pe pământ să lucreze spre vindecarea ta?! Patriarhul împreună cu Sinodul Bisericii Ortodoxe Române au decis, la sugestia Ministerului Sănătății, să preia materialul informativ despre vaccinare și să-l trimită tuturor eparhiilor din țară. (…) Mă voi vaccina pentru că nu vreau nici să dau boala enoriașilor mei și nici să o duc acasă familiei mele. Multă lume contestă ora de religie din curicula școlară, însă cred că o oră de religie bine făcută împiedică radicalizarea“, a scris preotul Visarion Alexa pe pagina sa de Facebook.

Comentarii
Adauga un comentariu