Actualitate

Patroana unui restaurant celebru din Iasi, la marginea prapastiei! Cu ajutorul judecatorilor a reusit sa blocheze vanzarea. Totul a inceput de la datorii enorme

Publicat: 02 ian. 2019
1

@ Patroana unui local celebru a reusit sa stopeze, deocamdata, lichidarea bunurilor @ Doi creditori au venit cu executorii pentru a valorifica pensiunea si restaurantul  @ Licitatia de la finalul lunii nu va mai avea loc @ Executarea se va discuta in cadrul unui nou termen de judecata de la inceputul lunii februarie @ Mioara Miton a precizat ca va rezolva problemele financiare

Executorii judecatoresti au inceput sa urmareasca averea Mioarei Miton, proprietara pensiunii si restaurantului "Plopii fara Sot". Initial, executorii au anuntat ca pe data de 29 ianuarie 2019 vor organiza o licitatie pentru vanzarea imobilului. Asta dupa ce Miton nu si-a platit datoriile catre Cristinel Istrate si Alexandru Donici. Insa, procedura a fost suspendata cu ajutorul magistratilor de la Judecatoria Iasi. Insa, suspendarea este provizorie.

Citeste si: Exclusiv! Tupeu de borfas! Motelul Bucium functioneaza fara autorizatie de patru ani. Vasile Puscasu: "Ma luati la intrebari pe mine?" – FOTO, VIDEO

"Admite cererea formulata de contestatoarea MITON MIOARA in contradictoriu cu intimatii ISTRATE CRISTINEL si DONICI ALEXANDRU. Dispune suspendarea executarii silite efectuata in dosarul de executare nr. 133/2018 al BEJ BIRCA GABRIEL, pana la solutionarea definitiva a contestatiei la executare. Cu apel in termen de 5 zile de la pronuntare pentru partile prezente si de la comunicare pentru partile lipsa, calea de atac urmand a fi depusa la Judecatoria Iasi. Amana cauza si acorda termen la data de 06.02.2019 pentru administrarea probatoriului încuviintat", se arata in solutia publicata de Judecatoria Iasi.

Mioara Miton a declarat pentru BZI ca va rezolva situatia fianciara cu creditorii. Pe lista bunurilor scoase la vanzare de catre executor se afla un teren in suprafata de 779 metri patrati, plus cladirea cu un regim de inaltime de S+P+E+M. Subsolul are o suprafata utila de 140,97 metri patrati, parterul si terasa au o suprafata utila de 169,31 metri patrati, etajul 125,77 metri patrati, iar mansarda are 114  metri patrati.

Conform descrierii, bucataria a fost amenajata la subsol, restaurantul la parter si etaj. Mansarda este folosita partial de catre proprietar ca locuinta individuala. Pretul de pornire a licitatiei este de 2.673.979 lei, adica 568.000 euro. "Toti cei interesati care poseda vreun drept real, de chirie, de privilegiu, ipoteca sau alt drept de creanta asupra imobilului, sa depuna in scris obiectiunile lor, pana la termenul de vanzare, dupa care nu li se vor mai lua in consideratie obiectiunile", se arata in anuntul initial publicat de executorul Gabriel Birca.

Citeste si: Tranzactie imobiliara record in mijlocul Iasului: se vinde un teren in valoare de peste 4 milioane euro

Conform datelor de prezentare disponibile pe site-ul restaurantului, obiectivul este inchiriat de catre societatea Biolin Travel SRL, din Suceava, controlata de catre Ioana Balan. Societatea a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 864.674 lei, profit de 84.094 lei, datorii de 99.948 lei, cu un numar de 10 angajati. "Cu un decor elegant si un aer aristocratic, ce te poarta spre vremurile in care frumusetea excentrica si privelistile de vis erau atat de mult cautate de catre burghezi si domnisoare ce infrumusetau incaperile doar cu un zambet, restaurantul «Plopii fara Sot» iti incanta privirea inca de la intrare. Atat istoria locatiei, cat si frumusetea acesteia surprinsa in poeziile lui Mihai Eminescu, au creat o vivacitate a amintirilor ce devin emblematice pentru fiecare dintre noi", se arata in descrierea afacerii.

Citeste si: Disperare in randul dezvoltatorilor imobiliari! Proiect gigant, respins in Comisia de Urbanism. Fiul unui cunoscut patron a intervenit personal

Scandal in trecut

In urma cu cativa ani, Mioara Miton a inchiriat pensiunea si restaurantul societatii Horeca Mobili SRL. Contractul era semnat pentru o perioada de 10 ani. Dupa nici doi ani de activitate, cei de la Horeca Mobili s-au trezit cu usile inchise dupa ce nu ar fi platit la timp o factura. Asta se intampla in luna decembrie a anului 2015, cand Mioara Miton s-a gandit sa incuie toate usile localului si sa nu mai lase pe nimeni de la Horeca Mobili inauntru. Veniti la munca, angajatii restaurantului, ospatari, bucatari si restul personalului, au ramas la usa. Peste cateva zile, si-au dat seama ca nu mai au loc de munca. Dupa inchiderea localului, Mioara Miton a plecat in vacanta. La intoarcere a observat ca imobilul este inundat. Atunci, Mioara Miton a pus mana pe telefon, i-a sunat pe cei de la Horeca Mobili si le-a transmis ca pot veni sa-si preia bunurile din cladire. Insa, totul era distrus. Pe numele Mioarei Miton a fost facuta o plangere pentru distrugere.

Comentarii
  • Precum si in cazul altei patroane celebre, solutia este sa plece la Bucuresti. Decat ca si la firmele alea cu aer conditionel si constructiuni, cu nea patron cu gipan rosu si doua cornulete in dormitor de se vedea din satu Paun pana in Copou si mai departe. Rezultat ? Ful metal geachet, poc, gata. Asta zicce, adica fara licitatie.

  • Deci s-a stricat toată combinația?? Ha ha ha.Asta înseamnă că datorii nu sunt si ca cineva o sa plătească cu vârf și îndesat!! Abea astept să aud!!

Adauga un comentariu