Titlurile zilei

Patron de firmă din Iași, șantajat de doi indivizi, din cauza unui apartament ! Cristinel Borza, de la societatea Senso Light, amenințat să plătească comisionul. Bodyguardul Alioșa Sorocan: „O să ai de-a face cu mine!” (Exclusiv)

Publicat: 15 ian. 2022
Sediul firmei Sensolight SRL, Alioșa Sorocan și patronul Cristinel Borza
Doi indivizi au fost pedepsiți de judecătorii ieșeni, după ce au fost acuzați că au șantajat un bărbat, patron de firmă. Alioșa Sorocan (foto stânga) l-a amenințat pe Cristinel Borza (foto dreapta)

Doi indivizi au fost pedepsiți de judecătorii ieșeni, după ce au fost acuzați că au șantajat un bărbat, patron de firmă. Astfel, ieri, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași i-au condamnat pe Ioan Alioşa Sorocan şi Nicu Sebastian Tudose la câte 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru șantaj

Dosar exploziv, la Iași! Un patron de firmă a fost șantajat de doi indivizi! Aceștia i-au cerut un „comision de șmecher”, dar au fost pedepsiți ieri de judecătorii ieșeni. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași i-au condamnat pe Ioan Alioşa Sorocan şi Nicu Sebastian Tudose la câte 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru șantaj.

„Inculpații Ioan Alioşa Sorocan şi Nicu Sebastian Tudose vor presta, timp de 60 de zile lucrătoare, o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Municipiului Iaşi sau în cadrul unei instituţii din subordinea Consiliului Local Iaşi. Constată că partea vătămată C.B. nu a formulat pretenţii civile”, au afirmat judecătorii ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Ioan Alioşa Sorocan şi Nicu Sebastian Tudose, acuzați de șantaj

De remarcat este faptul că sentința emisă ieri de Judecătoria Iași nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul celor doi indivizi, Ioan Alioşa Sorocan şi Nicu Sebastian Tudose, a început pe data de 13 octombrie 2017. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași i-au trimis în judecată sub acuzația de șantaj. Mai exact, aceștia l-ar fi șantajat pe un ieșean, directorul unei societăți comerciale.

„Pe 29 februarie 2016, la punctul de lucru al unei firme din municipiul Iași, s-au prezentat inculpații Tudose Nicu Sebastian și Sorocan Ioan Alioșa, care au pretins prin constrângere de la persoana vătămată C.B. suma de 1.000 de euro, cu titlu de comision pentru intermedierea unui contract de vânzare-cumpărare, în caz contrar urmând să suporte o serie de consecințe nefaste pentru sine. De asemenea, pe 10 martie 2016, inculpatul Sorocan Ioan Alioșa a apelat-o telefonic pe persoana vătămată, solicitându-i din nou suma cu titlu de comision, în caz contrar având de suferit. Mai mult, pe 5 aprilie 2016, persoana vătămată a fost apelată telefonic de inculpatul Tudose Nicu Sebastian, care i-a cerut un DVR (digital video ricorder) și 4 camere video în schimbul încetării amenințărilor realizate de inculpatul Sorocan Ioan Alioșa”, a declarat ieri Dragoș Bordianu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

„O să ai de-a face cu mine!”

Anchetatorii au mai spus că, pe 29 februarie 2016, Ioan Alioşa Sorocan şi Nicu Sebastian Tudose au mers la sediul firmei, unde au discutat cu victima, directorul societății respective. Cei doi i-au cerut bani.

„Întrucât persoana vătămată nu știa despre ce este vorba, inculpatul s-a prezentat ca fiind noul lui creditor și direct interesat de obținerea sumei de 1.000 de euro cu titlu de comision. Din pricina fricii, ca să nu se comită asupra sa o infracțiune contra integrității corporale, persoana vătămată a acceptat remiterea sumei de bani, precizând că o poate înmâna în termen de o lună. Deși inculpatul nu a rostit amenințări directe, folosindu-se de sintagme generale, precum: „Cum rezolvăm problema?”, „O să ai de-a face cu mine!”, din întreaga desfășurare a incidentelor rezultă că cererea realizată de cei doi inculpați a fost adresată în aşa fel încât să-i cauzeze persoanei vătămate o stare de temere. Deși persoana vătămată nu cunoștea numele inculpatului Sorocan, știa despre acesta că este bodyguard-ul inculpatului Tudose”, au adăugat procurorii ieșeni.

Ulterior, patronul de firmă ar fi fost contactat din nou, cerându-i-se să achite un „comision de șmecher”. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Victima: „Totul a pornit de la un apartament”

Reporterii cotidianului BZI l-au contactat telefonic pe patronul firmei Senso Light SRL, Cristinel Borza. Acesta a susținut că nu știa despre emiterea sentinței.

„Au trecut câțiva ani de când a fost acel incident. Nu știam că instanța s-a pronunțat astăzi (ieri, 14.01.2021 – n.r.)… Da, a fost vorba despre un apartament pe care l-am cumpărat. Unul dintre cei doi mi-a cerut un comision, pe motiv că el mi-ar fi spus despre acel apartament. Eu nu am înțeles ce comision dorea, pentru că noi nu aveam niciun contract încheiat cu el. Și apoi au început problemele. Am ales să nu le dau niciun ban. Știți cum se poate întâmpla: să dai și, mai apoi, să ți se ceară tot mai mult. Și unde ajungi?!”, a precizat ieri Cristinel Borza, patronul firmei amintite.

Comentarii
 • Aliosa e un taran care sta la Ciurea si mananca de pe jos cu gainile din curte. Il vad la sala ca poarta chilotii o saptamina ca apa e scumpa si curentu e scump da merge cu Lexu. Vai de el.

 • Aliosa este un golan, vagabond si un sclavete orinar, mai rau ca un bisnitar de cea mai joasa speta. Va beli p…a mai devreme sau mai tarziu. A scapat cu suspendare, a doua orara imbraca haina de zeghe. Asa ca.. .sclavule care te dai mardoi, dar tu nu ai 1 leu in buzunar linisteste-te. Da, ia-l ca pe un avertisment…ultimul!

 • Ahaaa…! Deci, domnu’ patron, cauta si cumpara un apartament prin intermediul cuiva…! Cand isi vede sacii in caruta, nu plateste serviciile ca deh…”e patron si jmecher”! Adica trage teapa…! Ce ar trebui sa pateasca tepuitorii?

 • Nicu Tudose e golanetele ala cu bomba aia de bar de pe Independentei, care se lauda cu frate-su Tudose de la DIICOT ca sa scape de sanctiuni. Isi facuse si ziar Jurnalul iesean, dar l-a pierdut la pacanele, e inchis acu. Vai de capul lui si de cine se inhaiteaza cu el. La cate dosare are sigur nu mai ia cu suspendare in curand.

 • Teparul de la Senzo Teapa.Vinde chinezării și în 2 zile le arunci.Bun articol cu un om cinstit și onest.Mai nou e și dezvoltator din tepele care le trage.Mergea mai bine titlul Patron de tepe

 • Comentatori de kkt care nu sunteti in stare nici sa cumparati , dapai sa mai vindeti ceva. Ce sa mai zic sa platiti si salarii.Saraciilor! Vedeti ca nu v-ati platit internetul….

 • Toți comentați numai aiurea la ziarul asta mai puneți-vă și numele vostru dacă tot sunteți băieți va mâncat sifoneala și dușmănia…

 • Aşa copii… V-aţi potolit cu comentariile răutăcioase după ce v-am invitat să arătaţi personal, parte în parte, ce puteţi. Sunteţi războinici doar în spatele tastaturii.
  Telemeaua e regele Iaşiului, se ştie.

 • Marele ,,bodyguard,, provoacă lumea și după ce o încasează (de cele mai multe ori) rupe ușa la garda și cere bani la lume…..bai ești penibil porți pistolul ăla la brâu și te pozezi cu el pentru imagine de parcă ar fi real:))))) bai fraților ăla este un pistol cu substanță iritanta lacrimogen fix că un aparat de pe emag 250 de lei

 • Oare interesează pe cineva ce a făcut acest mascarici:))) cat despre suspendare nu-l afectează că el oricum nu a bătut și nici nu o sa bata efectiv pe nimeni numai gura și imaginea de bătrânel periculos e de el 😂😂😂

 • Niste oligofreni retardati care abia au terminat 12 clase! La ce sa te astepti de la asa specimene? Stiu doar sa vorbeasca urat, sa ameninte si sa bata!

 • Telemea? Telemeaua, frate. TE-LE-MEA-UA. Rostește acest nume și toți fraerii Iașiului vor cădea la picioarele tale.
  Prin fraieri mă refer la Brăileni și alte jeguri străine aciuate pe aici

 • Toți sunteți smardoi undercover și îl înjurați pe Aliosa, dar nici măcar jumătate din el nu sunteți. Când va vedeți cu el fata în fata, dați mana cu el iar pe la spate sunteți smecheri. E prea bazat omul ca să și pună mintea cu voi. Comentariile astea ii dau și mai mare satisfacție, vede câți căței are în jurul lui. Omul întotdeauna a fost pe pl lui și a muncit ca să ajungă unde e acum. Asa ca stați potoliți.

Adauga un comentariu