Local

Patronii firmei care au tras teapa iesenilor cu biletele prin SMS au disparut. Datorii uriase lasate in urma

Publicat: 16 sept. 2016

@ Dupa ce au adunat datorii de aproape 8,8 milioane de lei, patronii firmei de intermediere a platilor prin sms fost chemati in instanta  @ Numeroasele firme si institutii carora le-au fost create prejudicii in urma afacerilor cu aceasta societate au incercat sa-si recupereze banii pe calea instantei, insa procedura este aproape imposibila, deoarece patronii nu sunt de gasit, iar bunurile din patrimoniul firmei sunt de o valoare infima

Firma care a intermediat vanzarea de bilete de calatorie prin sms pentru transportul public din mai multe orase a disparut, iar patronii societatii sunt cautati de creditori pentru a-si recupera datoriile. Circa 310.000 de bilete si abonamente au fost cumparate de ieseni de la firma Simplus Invest SRL, in perioada in care a functionat serviciul de vanzare a tichetelor de calatorie in cazul RATP Iasi, in perioada iunie 2014 – ianuarie 2015.

Dintr-o datorie totala de circa 560.000 de lei, regia locala de transport a reusit sa recupereze de la firma din Bucuresti o suma de circa 156.700 lei, sub forma de creanta garantata. Tribunalul Bucuresti a decis ca aceasta companie trebuie sa plateasca circa 310 mii lei, plus penalitati in valoare de aproximativ 30 mii euro, adica 0,04 procente pe fiecare zi de intarziere. SimPlus Invest este prima companie care, in 2002, a introdus pe piata romaneasca serviciile de plata prin sms si a dezvoltat primele tehnici si aplicatii de interactivitate prin sms cu sistemele de televiziune si media.

Dupa ce a incheiat mai multe contracte in ultimii ani cu autoritati publice locale si diverse firme private, compania condusa de sotii Corina Mihaela Boabes si Dan Marius Boabes a acumulat datorii de circa 8,8 milioane de lei, iar probabilitatea ca principalii creditori sa recupereze acesti bani este aproape nula, in conditiile in care numeroase firme care au colaborat de-a lungul timpului cu Simplus Invest SRL nu au putut sa-si recupereze banii nici in instanta. In acest proces, administrator judiciar provizoriu a fost numit Fast Insol SPRL.

„Privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, dispune deschiderea de catre debitor a unui cont la o unitate bancara din care vor fi suportate cheltuielile aferente procedurii…; în caz de neîndeplinire a atributiei, contul va fi deschis de catre administratorul judiciar. Eventualele disponibilitati banesti vor fi pastrate într-un cont special de depozit bancar”, se arata in rezolutia judecatorilor din acest dosar.

Chemati in instanta de Orange, SRTV si ANAF

Asta se intampla deoarece Simplus Invest SRL a intrat in incapacitate de plata, in aceasta situatie asemanatoare Iasului aflandu-se patru regii de transport din Romania, printre care Alba Iulia, Oradea, Ploiesti si Satu Mare. Firma are un patrimoniu infim tinand cont ca nu detine bunuri mobile sau spatii, ci a lucrat pe baza de softuri.

Drept urmare, RATP Iasi a suspendat serviciul de achizitionare a biletelor de calatorie si abonamentelor prin sms inca de la mijlocul anului trecut, dupa ce firma care intermedia relatia dintre RATP si operatorii de telefonie mobila nu a mai efectuat platile aferente.
Compania a fost chemata in instanta recent de nume grele precum ANAF, ANCOM, Orange sau Societatea Romana de Televiziune, din cauza datoriilor.

De cealalta parte, reprezentantii RATP Iasi au anuntat faptul ca, odata cu reglementarea situatiei in cadrul insolventei RATP si crearea noii Companii de Transport Public se cauta si realizarea unui parteneriat cu o companie de profil care sa faciliteze vanzarea biletelor prin SMS, insa cu conditia ca plata sa se realizeze intr-un timp cat mai scurt, si nu la o diferenta de aproape trei luni de zile, asa cum se intampla in cazul Simplus Invest. Reprezentantii firmei Simplus Invest SRL nu au putut fi contactati pana la inchiderea editiei.loading...

Comentarii
  • AM VENIT SI EU SA VIZITEZ CACATUL ASTA DE ORAS – – – – – – > IASI SI AM MERS CU AUTOBUZUL CA SA ADMIR MAI MULT ORASUL, IN LOC SA IAU TAXIUL. AM LUAT UN BILET DIN ALA, VIRTUAL PE SMS SI AM LUAT PUR-SI-SIMPLU AMENDA !!!! O MIZERIE DE ORAS, DE OAMENI, SUNT EXTREM DE DEZAMAGIT. M-AM DEPLASAT DEGEABA DIN BUCURESTI IN IASI . PENTRU CE? PENTRU O AMENDA DESI PLATISEM PRIN SMS BILETUL. NU A CONTAT, M-AU AMENDAT CA PE ULTIMUL OM. SI VA SPUN SINCER CA AM IN CONTURI PESTE 100.000 EURO IN PREZENT, NU STATEAM EU SA FUR „RATP-UL IASI” DE 2 LEI AMARATI – AM PREFERAT SMS-UL PT. CA ERA RECLAMA SI PT. CA SUNT UN UTILIZATOR ANDROID – PLATESC MULTE LUCRURI DIRECT CU TELEFONUL, DAR BINE IN BUCURESTI. AICI IN ACEST ORAS UITAT DE LUME SI PLIN DE CORUPTIE NU POTI NICI MACAR SA TE BUCURI DE O EXCURSIE ! RUSSSSSIIIIINNNNNNNEEEEEEEEEEE !!!!!

  • 1. prin sms nu avea cum sa vina asigurare bucuresteanule
    2. mie mi-au sechestrat prietena pt ca nu aveam buletin
    3. la noi copii platesc bilet intreg daca nu au carnet de elev (de, poate sunt de 18 ani si arata de 7) desi nicaieri in tara nu e batjocura asta pt copii
    -deci sa fim seriosi, de obicei la 2 ani schimbau pretul si ramaneam cu seturi de bilete expirate prin buzunare … e o batjocura de 10-20 de ani de cand sefii iasului au uitat sa circule cu transportul in comun

    • ma *** pe tine bai flegma ordinara. sa mi **** cariciul de controlor prost ce esti ma *** pe copii tai datiash la flamanzeala de golan idiot. mama ta a fost azi noapte pe la mine si a zis ca i place n gurraaaa

Adauga un comentariu