Titlurile zilei

Patronul de la „Friend’s”, dat afară de proprietara de la „Habitat”! Adrian Dranca: „Și-a bătut joc de mine!

Publicat: 06 aug. 2022
Adrian Dranca, afacerist din Iași
Adrian Dranca o acuză pe Otilea Pleșu, proprietara de la Habitat S.A., că l-a dat afară abuziv din clădire

Acuzații grave aduse la adresa proprietarei de la „Habitat”, Otilea Pleșu! Adrian Dranca, patronul de la „Friend’s”, susține că a fost dat afară, în mod abuziv, din spațiul comercial închiriat. Acesta o acuză pe femeie că l-a șantajat și că i-a cerut mii de euro în trecut ca să nu îl evacueze din spațiile în care deține cafeneaua „Friend’s” și restaurantul de fast-food

Ieșeanul Adrian Dranca, patronul de la „Friend’s”, o acuză pe proprietara complexului comercial „Habitat” de faptul că l-a pus să evacueze spațiul închiriat peste noapte. În plus, omul de afaceri susține că Otilea Pleșu ar fi „umflat” facturile la utilități și că nu i-a oferit transparență în ceea ce privește justificarea acestora. Bărbatul declară că o va da în judecată și că o va reclama la Antifraudă, iar proprietara de la „Habitat” susține că acuzațiile împotriva ei sunt doar minciuni.

Patronul de la „Friend’s”, aruncat în stradă pe nepusă masă

Ieșeanul ce deține un restaurant și o cafenea în zona Copou din municipiul Iași vine cu acuzații împotriva patroanei de la care închiriază spațiul unde își desfășoară activitățile comerciale. Acesta spune că a fost dat afară luni, fără preaviz, de către Otilea Pleșu.

„A venit pe data de 1 august 2022, a închis curentul și apa, iar eu am trimis oamenii acasă. 3 zile am încercat toate variantele pe cale amiabilă ca să mă înțeleg cu dânsa. În notificare vorbește despre neplata facturilor și chiriei din ultimi 6 ani, este e o aberație. Deocamdată, nu am eliberat nimic, aștept să văd în instanță ce se poate face, am să îi cer și despăgubiri, plus salarii compensatorii. Aduc pe toată lumea ca martori în instanță. La ultimele prelungiri, contractele au fost făcute doar pe 2 luni. Nu am auzit de un cadru legal în care să faci pe HORECA contract de 2 luni, sub șantaj. Nu mai vreau relații comerciale cu ei sub nicio formă, eu vreau despăgubiri pentru investiția făcută acolo. Nu e uman ce a făcut ea. Eu i-am achitat chiria mereu”, susține patronul de la „Friend’s”.

În notificarea emisă în care este informat că nu se vor mai prelungi contractele de închiriere, motivul prezentat către Adi Center S.R.L., firma ieșeanului, este faptul că nu și-a respectat obligațiile privind plata chiriei și a utilităților, în ultimii 6 ani. Adrian Dranca susține că primea facturile la utilități cu adaos comercial.

„Am să merg acum la Antifraudă să fac o plângere pentru modul abuziv în care se taxează utilitățile. În facturi nu se precizează consumul, nimic. Este o infracțiune să facturezi utilități cu adaos comercial. Atâta timp cât nu ești furnizor, nu ai voie. M-am dus ieri la contabilitate și le-am cerut pe ultimii 5 ani metoda de calcul asupra activităților regăsite în facturi. Nu poți să îmi facturezi mie cât vrei”, spune ieșeanul.

Otilea Pleșu i-ar fi cerut afaceristului „despăgubiri” de 10.000 de euro, amenințându-l că îl dă afară

Adrian Dranca a început să colaboreze cu cei de la „Habitat” încă din 2014 și spune că a avut multe probleme cu proprietarii de-a lungul anilor. În urma unui incendiu care a avut loc în 2015 și pentru care nu ar fi fost el de vină, ar fi fost pus să plătească despăgubiri ca să își păstreze locul în clădire.

„Corpul unde îmi desfășuram eu activitatea era legat la un panou electric care se afla într-o florărie. Doamna Pleșu a avut acolo o afacere, o florărie care nu mergea. Prima dată a sărit o siguranță în timpul serii, a venit contabila ei de acasă, era singura care avea acces în spațiu. Am cerut acces sau să ne ofere posibilitatea să facem ceva ca să nu se mai întâmple. Nu s-a găsit nicio soluție. Au mai trecut câteva zile, a sărit din nou siguranța, a zis că o să remedieze ea. Nu s-a rezolvat nimic și a 3-a oară a luat foc. Nu a ars foarte mult, dar i-a distrus afacerea. A doua zi ne-a chemat la ședință și a solicitat suma de 10.000 de euro, în rate eșalonate, ca să o despăgubesc. Fără documente justificative sau dovezi. A fost oarecum șantaj pentru că mi s-a pus în vedere că dacă nu fac lucrul ăsta, pot să îmi strâng lucrurile din clădirea în care aveam spațiul de aproape un an de zile și investiții de aproape 400.000 de euro și să plec”, povestește afaceristul.

Ieșeanul mai adaugă faptul că respectivele contracte de închiriere erau făcute pe 2 luni de zile, cu posibilitate de prelungire și cu cerințe adiționale de investiție în spațiu. Acesta crede că pretențiile proprietarei de la „Habitat” aveau scopul de a-l forța să plece de bunăvoie din spațiile pe care i le-a închiriat, fără pretenții de despăgubire.

Adrian Dranca a fost forțat să își închidă una dintre afaceri

o notificare
Motivul neprelungirii contractelor de închiriere ar fi că Adi Center S.R.L. nu și-a plătit chiria/utilitățile

Afaceristul a mai avut și alte afaceri deschise în „Habitat”. În 2017, a deschis un centru de copiere care îi mergea destul de bine. Din păcate pentru patronul de la „Friend’s”, succesul nu a durat mult, deoarece s-a trezit cu un preaviz în care i se cerea să elibereze locul unde funcționa afacerea.

„În 2017, am deschis acolo un centru de copiere pe care l-am dus la un nivel la care mergea bine. Fără niciun preaviz, după sărbătorile de iarnă, doamna Pleșu mi-a dat direct foaia ca să eliberez spațiul în 30 de zile, invocând, pe la spate, la toți cei din clădire că ea, de fapt, m-a dat afară că nu am plătit chiria. Ea avea în istoric niște experiențe cu fii-său care a pus vreo 5 afaceri în cap. Nu a reușit în niciuna. El a trecut pe acolo și a avut viziune că sigur acolo merge o galerie de artă. Bineînțeles că nu a contat niciun argument. I-am spus că am investit acolo, în aparatură, în mobilier, a zis că nu contează. Nu am putut să comentez prea mult pentru că mă lega o investiție prea mare dincolo. Am plecat capul și am închis”, explică bărbatul.

Legat de incidentul recent în urma căruia cafeneaua „Friend’s” și restaurantul au fost închise, Adrian Dranca bănuiește că patroana de la „Habitat S.A.” dorește să le ofere spațiul celor de la simigeria Luca, acestuia propunându-i-se, inițial, un parteneriat cu ei. Reporterii BZI au încercat să ia un punct de vedere de la Otilea Pleșu, însă aceasta nu a vrut să dea prea multe declarații.

„Sunt în concediu, nu doresc să vorbesc despre asta. L-am tot amânat cu plățile. Umblă cu șantaj. Dacă dumneavoastră vreți să scrieți toate aberațiile oricărui om, este problema dumneavoastră. Eu am avocat, mi-am asumat această chestie. Am zis că discutăm mai departe. Eu nu sunt vinovată cu nimic. I-am tot dat amânări, am făcut prelungiri…”, spune proprietara de la „Habitat”.

Acum, 16 oameni au rămas, brusc, fără loc de muncă, după ce patronul de la „Friend’s” a rămas fără un spațiu în care să își desfășoare afacerea.
Comentarii
 • O alta parvenita care a pus mâna pe o clădire din patrimoniul statului și caută sclavi pentru plantație
  Cine sunt asociații din spatele Habitat???? Nu se verifica asta? Dacă a făcut combinații la utilități e dosar penal….Succes!!!!

 • 😂😂😂😂 voi știți ca taxa de parcare acolo e ca la Mamaia 5 RON pe ora adică 120 pe zi ca și noaptea e la fel taxa? Cea mai scumpă parcare din Iasi și nici bon fiscal nu da. Nicăieri noaptea nu se taxează. O javra ahtiata după bani

 • Altul este faptul important…. Cum a ajuns o escroacă să pună mâna pe un spațiu în buricul târgului….și că ea sunt zeci,sute de cazuri…. Dar dacă este țara nimănui… fiecare face ce vrea.

 • Pacat, era frumos la Friend’s. Dar grasul ala cam are fata de indolent, de care tre sa te rogi cu lunile sa-ti plateasca chiria.

 • Daca si el se preteaza la asa ceva. Sunt 6 ani in spate si o afacere. Nu este genul de om sa nu plateasca. A, ca a avut intarzieri la plata, oricine are, mai ales in horeca.

 • De pe terasa de la Pogor se vede o mândrețe de clădire noua ridicată acolo in spate pe zona cu monumente istorice. Oare cum a fost aprobată aceasta lucrare? Alooo inspectoratul de Stat in Construcții și Primaria mai exista la Iasi???

 • Interesant este faptul că o fostă angajată agramată Habitat ,a ajuns in posesia unui spațiu atât de valoros in centrul Iașului…CUM ?Poate ne vor dezvălui autoritățile competente in viitor !Restul face parte din comportamentul tipic PARVENȚILOR ,milionarilor de carton….

 • La sapa tataie ca asta nu e meserie de barbat! Lasa gatitul si servitul cafelei in seama femeilor! Unii barbati viseaza sa fie “patroni” de terase iar unele demoazele “patroane” de saloane de coafura.

 • Da oare câți dintre noi cei care am lucrat ani de zile acolo nu știm prin ce metode si practici mai puțin ortodoxe a intrat in posesia clădirii…… b

 • Da oare câți din noi cei care am lucrat ani de zile acolo nu știm prin ce metode și practici mai puțin ortodoxe a pus doamna Pleșu mâna pe clădirea asta și tovarășul de paravan din Belgia zis asociat

 • Femeia asta este nebuna! Trebuie Dușa la Socola,Cu câteva pastiluțte se rezolva totu o sa devină la normal cu picioarele pe pământ .

 • Femeia Asta este o nebuna!! Trebuie Dusa la spitalu de nebuni Socola, Cu câteva pastiluțe se va rezolva
  Și va deveni un om ca toți oamenii

 • stie tot copoul cine este aceasta doamna Plesu,modalitatile in care a pus mana pe acea cladire,nu tocmai ortodoxe.asa inteleg unii antrepenori sa faca bani.in momentul in care vine altcineva cu mai multi bani,te da afara ca pe un caine.nu conteaza cate sacrificii ai facut si cati bani ai investit.totul e sa le fie lor cat mai bine.probabil asa procedeaza cu toti.le cere ceva bani la negru,avand in vedere ca e societate pe actiuni,mai pune niste bani de zile negre pentru copii si nepoti.am convingerea ca justitia va face dreptate.cu siguranta nu esti singurul cu care a procedat asa.acum ca cineva a avut curajul sa deschida gura,cu siguranta vor mai veni si altii.

 • Analfabeta asta este mare ”patroană”, dar ea nu știe să facă măcar o adresă!! Cică ”paisprăzece” zile. Sictir, sictir, mergi să studiezi limba română, nu vezi că ești agramată!!

 • tipul de antrepenor care nu are nici o legatura cu realitatea.stie doar sa incaseze.nu are nici un dumnezeu.a pus niste oameni pe drumuri.nu se gandeste ca altii traiesc de pe o zi pe alta.pentru ei e simplu.clasica spaga si are bani de buzunar o luna ,doua.de banii pe chirii nici nu se atinge.probabil nici nu mai stie cate cifre are contul.

 • Ça sa intelegeti mai bine ciné este parvenita. Stau in zona si o vad foarte des cum circula cu masina pe contresens pe strada Pogor (care e cu sens unic din Bdul Carol spre N. Gare)

 • Numai după cum scrie poți sa îți imaginezi cum a ajuns in posesia unei astfel de clădiri….fără cuvine….dacă nu știi cum se scrie lasă numai cifra și e mai Ok

 • Ça sa intelegeti mai bine ciné este parvenita. O vad aproape zilnic cum circula cu masina personala pe contresens pe str. Pogor (care e sens unic din Bdul Copou spre N. Gane) si pentru ça e proasta, nesimtita vine de acasa la ea (sta linga fostul Notariat pe str N Gane) pina la Habitat pe contrasens. La fél face si la dus acasa unde are contrasens de la fostul Notariat pina acasa. Nu-i pasa deloc de régulile de circulatie pe care la incalca des si cu buna stiinta. Si sa vedeti cum isi lasa apoi masina in poarta, oblic si invers fata de sensul de circulatie. O idioata inculta si parvenita, dar cu asociata paravan din Belgia.

 • cum sa fii director adjunct cand limba romana sufera din cauza ta?trebuie sa treci prin scolile primare draga doamna director adjunct.

 • cineva trebuie sa se ocupe de aceasta stapana.daca ne uitam la anii 1800-1900 si acum,diferenta e ca nu se mai foloseste biciul.in rest nimic deosebit.aceeasi atitudine,aceeasi oameni fara scrupule,orbiti de bani.indiferenti de suferinta si neputinta altora.singurul scop sa faca bani indiferent peste cati oameni calca.singurul dumnezeu e banul.probabil si icoanele din casele lor nu au chipuri de sfinti.probabil poti vedea euro,dolari,actiuni la care ei se roaga.

 • La casa studentilor tot 5 lei e. In plus, nu vad relevanta chestiei asteia. Atat timp cat pretul e afisat (si e), e alegerea ta daca iti convine sau nu sa parchezi acolo.
  Cat despre caz in sine, „doamna” Otilea e o tsoapa in toata regula, dar din experienta mea nu sare calul la facturi. Iar „baiatul” din imagine arata fix ca unul care iti explica o ora cum n-are acu bani, dar sigur face rost pana saptamana viitoare. Care o fi avand dreptate, habar n-am.
  Ar fi savuros de urmarit o „negociere” intre cei 2!

 • ce nu a reusit pandemia,reuseste d-na plesu.asta ar trebui sa fie titlul.cine urmeaza? time-out,la placinte? ma gandesc ca si ei sant ingrijorati.asta se intampla cand iti cade ceva din cer,nu mai stii cum se muncesc banii si in ce fel.cate vieti de om trebuie sa muncesti sa poti avea asa o cladire.dar dv.stiti cel mai bine cum se face sa pui manutele pe closca cu oua de aur.

 • cred ca ar trebui sa ne resemnam.platesc chiria unui apartament in euro,din 2015.diferenta de curs intre 2015 si 2022 e de aproximativ 1 leu.acum mi-a marit chiria pe motivul ca a crescut euro.pai si leul nostru amarat?in loc de 1200 lei e 1500 acum.eu zic sa mai sapi sa vezi adevaratul motiv.unor parveniti nu o sa le ajunga nici o data indiferent cat le dai.

 • pacat.au fost atatea bombe acolo.si asta in numai cativa ani.era chiar dragut acolo.merg acolo inca din 2015 .sa dai afara pe cineva dupa 7-8 ani ,ori ai pe cineva care a pulsat mai mult,ori ai ceva personal cu administratorul cafenelei.rusine,mare rusine administratorilor habitat.

 • abuz! nu poti fi dat afara fara a primi instiintare.nu e ca si cum ai elibera un apartament sau un birou.cu un avocat bun si niste reclamatii unde trebuie iti poti recupera o parte din investitie.

 • Domnule Dranca să-i dăm cald în fălci lu nefututa de nevastă.ta aia simandicoasă,futuți muia aia de umflat antipatic și puturos

 • Cu siguranța au lovit-o cei cu Simigeria cu o SPAGA grasa sa le elibereze urgent locul și cu banii in mâna a închis ochii la ce a fost in trecut și la sutele de mii de euro încasate in 8 ani de la tipul ala și cu perioada de pandemie prin care au trecut cei din Horeca cu greu
  Lipsa de demnitate și respect. Rușine Pleaso!!!!

 • fara cuvinte.cat de greu incercate au fost afacerile in perioada pandemiei.cati au trecut peste si cati au disparut? cand in sfarsit speri ca poti recupera,ca te poti pune pe picioare ,apar astfel de persoane astfel de proprietari de spatii,care lovesc in chiriasi mai rau ca pandemia.pe ei nu are cine sa ai loveasca?

 • in horeca si in alte afaceri aduni leu cu leu.ei incaseaza mii de euro si nu ofera nici o facilitate.(vezi pallas).chiriile sunt mari dar ai tot felul de facilitati.comunism vs democratie.cam asa se pune problema.babalaci fara nici un fel de viziune care au pus mana pe cladiri ,numai ei stiu cum ,iti jupoaie pielea de pe tine si iti mai da si un picior in fund cand nu le mai place de fata ta.nu exista legi si pentru oligarhii analfabeti ca astia?

 • dupa mine,duca-se dracu toate carciumile.intre alea cu pacanele si genul asta sigur le prefer pe astea.o cafea are pret fix.probabil 5-10 lei.domnilor de la habitat! faceti pacanele! o cafea poate costa 50-500-5000 lei sau poate mai mult.dati-i afara pe astia care ofera locuri de munca,faceti pacanele,cazinouri ca astea-s bune ptr profit.daca tot sunteti imorali si va interesati numai de profit astea sunt cu profit maxim.

 • ai punctat bine.avand in vedere ca nu are cine dezvolta afacerea in viitor,cred ca asta e cea mai viabila solutie.apa,aerul si fraierul.cumva asa a lucrat si aceasta stimabila doamna.

 • ce suflet aveti sa puneti atata lume pe drumuri? dumneavoastra stiti ce gust are un pate uns pe paine? asta mananca copii nostri.ne-ati pus pe drumuri cu copii,cu rate la banca.probabil acolo unde santeti nu se serveste pate.dumnezeu nu doarme.

 • frustrarile si nereusitele din viata de zi cu zi nu le descarci pe niste nenorociti.nu are cum sa vina cineva sa isi dea cu parerea despre ce si cum trebuie facut.cineva care nu a muncit toata viata.nu stie cum se castiga un ban,nu a avut nici un fel de lipsuri.veniti cu scopul de a umili si a face viata mai amara altor oameni.totul in viata se plateste.draga doamna ati esuat,cei de langa dumneavoastra au esuat.sant niste epave.asta e cruntul adevar!

 • adevarul e ca esti cel mai smecher din oras.daca atat poti sa faci….unul care are titlul asta de smecher nu se coboara la nivelul asta fomistule.vai de capul tau baietule.

 • Cel mai prost burger comandat pe Tazz a fost cel de la Friends, probabil l-au aruncat inghetat pe gratar, in exterior era carbonizat, o mizerie la 30 lei, falimentul sa ii manance

 • Alt exemplu de foști securiști de pe vremea lui Ceaușescu, care din foști angajați au devenit proprietari ai unor astfel de clădiri la care alții doar visează. De 3 ani merg acolo și mănânc cu familia și eram prezenți săptămânal. Măcar lasă vorba la poarta ca le-ai distrus afacerea la oameni sa nu îți mai plătim și parcare nesatulo!!! Sa te sature glia cu tot neamul tău de parveniți!!!

 • Cine e mai vechi știe….fostul director economic….la ala ii făcea bine 😂😂😂. Toată lumea știa numai soțul nu vedea nimic ca era prea ocupat. Vai de capul lor de oameni fericiti. Unde ajungi in goana asta nebuna după bani?

 • Adi Dranca e TEPARUL…l-a prins ANAF-ul cu ilegalitati mari si i-au poprit conturile..asta l-a adus la FALIMENT…are mai multe procese intentate de catre cei carora le datoreaza sume foarte mari de bani…

 • Înainte sa îți dai cu părerea caută pe portale sa vezi ca a câștigat procesele cu ANAF. Cunosc cazul așa ca Draga familie Pleșu nu va mai disculpati inutil

 • Am fost client fidel toată facultatea Siberia chiar Ok la Preturi și se mânca bine acolo. Cea mai buna ciorba in pâine am mâncat la ei. Păcat…..

 • Am fost chiriaș la cei de la habitat in urma cu ceva timp. Niște pârliți țepari puși pe furat. Sa nu mai aud de ei

Adauga un comentariu