Eveniment-Social

Patronul de la Tele’M vrea hotel, dar nu are locuri de parcare

Publicat: 09 feb. 2011
1

In cadrul Comisiei de Urbanism de ieri consilierii locali au discutat din nou proiectul omului de afaceri Danut Prisecariu. De aceasta data, intentia afaceristului de a ridica un hotel cu opt etaje pe strada Zugravi nr. 24 (zona Billa, intre blocuri – n.r.) a fost aprobata de consilieri. Insa, pentru ca proiectul sa ajunga in plenul Consiliului Local, Prisecariu trebuie sa rezove problema locurilor de parcare. „La acest punct trebuie aratat numarul locurilor de parcare pe plansa. A fost aprobat in comisie, dar trebuie rezovata problema locurilor de parcare pentru a ajunge in Consiliul Local”, a spus Radu Botez, un membru al comisiei.
Locul in care vrea sa construiasca Prisecariu este un fost sediu Petrom. Daca proiectul va trece de Consiliul Local, traficul in zona Garii va deveni infernal, deoarece se presupune ca sute de masini vor avea acces in zona hotelului.
Modul in care Prisecariu a pus mana pe imobilul din str. Zugravi face obiectul unei povesti mai vechi. Documentele oficiale arata ca SC Petrom SA a vrut sa vanda sediul din Iasi al companiei inca din luna decembrie a anului 2007. Multi oameni de afaceri din Iasi, printre care Danut Prisecariu, au aflat si si-au manifestat dorinta de a cumpara cladirea, insa nimeni nu a reusit sa o preia direct. Totusi, pe 27 mai 2008, SC Petrom SA a vandut imobilul unei firme de turism din Bucuresti, un SRL fara activitate, fara un capital social semnificativ si fara nici o legatura cu afacerile din industria petrolului. Este vorba de MDL Travel Grup SRL, infiintata in anul 2004, cu pierderi inregistrate in anii 2004, 2005, 2006 si cu un profit inregistrat abia in anul 2007, de 200.000 lei. Potrivit documentelor, firma de turism care a inregistrat ani la rand pierderi, cu un profit mic in 2007, MDL Travel Grup SRL, se obliga sa plateasca SC Petrom SA suma de 550.000 euro in termen de 20 zile de la data semnarii contractului de vanzare – cumparare. Contractul a fost semnat pe 27 mai 2008, insa documentatia anexa nu precizeaza existenta vreunui raport de evaluare a imobilului de pe strada Zugravi nr. 24. Ulterior, cand trebuia sa ajunga la Danut Prisecariu, pe 8 septembrie 2008, imobilul si-a marit valoarea. Astfel, MDL Travel Grup SRL a vandut cladirea cu 1,2 milioane euro catre SC Alimentara SA, firma lui Danut Prisecariu.

Comentarii
  • Primarul si consilierii locali nu ar trebui sa fie de acord cu nicio constructie noua daca nu sunt prevazute locuri de parcare corespunzatoare. Numarul de masini s-a marit foarte mult fata de acum 20-25 de ani , circulatia in Iasi este anevoioasa la orele de varf , locuri de parcare in zona centrala a orasului se gasesc cu mare dificultate.
    Exemplu negativ : In zona strazii Sf. Lazar s-au aprobat multe constructii noi de catre Primarie si Consiliul Local dar nu li s-a impus sa aibe si locuri de parcare suficiente , nici pentru propii angajati , daramite pentru clienti !
    Urmarea : masinile sunt parcate pe carosabil pe banda I dar si pe trotuare , facand traficul auto si pietonal foarte greoi !
    Iesenii platitori de impozite si taxe asteapta ca alesii lor sa fie responsabili fata de locuitorii care i-au votat !

  • ca deobicei,se vede ca BANII VORBESC…SPAGA,,,,CONSILIERII LOCALI CARE AU APROBAT ACEST INFECT PROIECT NU VAD,sau nu vor sa vada cum se circula pe acolo!INTREBARE:STIMATI CONSILIERI dra pt locuri parcare pe cand?TOTUSI PLATIM TAXE F MARI SI …NIMIC PT IASI

Adauga un comentariu