Titlurile zilei

Patronul firmei Lucimar construiește blocuri pe strada Aurel Vlaicu! Zona, aglomerată de proiecte imobiliare – FOTO

Publicat: 18 ian. 2022
Terenul de pe strada Aurel Vlaicu, nr. 80, din Iași
Daniel Vătavu vrea să construiască blocuri pe Aurel Vlaicu, zonă aflată în dezvoltare

Daniel Vătavu, patronul firmei Lucimar, vrea să construiască blocuri de locuințe colective. Deocamdată, afaceristul așteaptă să dispară instabilitatea din piața imobiliară. Investitorul analizează zona Aurel Vlaicu, în care are o suprafață de teren

Noi proiecte imobiliare sunt anunțate în zona Aurel Vlaicu, din municipiul Iași. Patronul firmei Lucimar SRL, Daniel Vătavu, vrea să ridice un bloc de locuințe colective pe strada menționată, la numărul 80, în care funcționează sediul societății. Suprafața de teren disponibilă este de aproximativ 2.500 mp, cu tot cu căile de acces. Recent, Daniel Vătavu a primit de la Primăria Iași un certificat de urbanism pentru construire de locuințe colective, spații comerciale, spații birouri, anexe aferente.

De precizat este că, în zonă, sunt deja ridicate blocuri cu regim mare de înălțime, cu 10 etaje. Suprafața de teren îi permite afaceristului să construiască două blocuri de locuințe colective, cu locuri de parcare la subsol, dar cu respectarea indicatorilor urbanistici din zonă. Ulterior, proiectul va fi analizat de Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU), formată din arhitecți și constituită la nivelul Primăriei Iași.

Patronul firmei Lucimar controlează mai multe societăți

Reporterii BZI l-au contactat pe Daniel Vătavu, care a explicat că nu se grăbește să construiască.

„Așteptăm să vedem ce se întâmplă. O problemă ar fi partea financiară. Deocamdată, vreau să văd condițiile cerute prin certificatul de urbanism. Așteptăm să se calmeze piața. Deocamdată există o instabilitate”, a spus patronul firmei Lucimar.

Conform datelor financiare disponibile, Daniel Vătavu a inițiat proiectul imobiliar prin intermediul societății Lucimar SRL, care are ca obiect de activitate „lucrări de construcții a proiectelor utilitare pentru electricitate și telecomunicații”.

În 2020, cifra de afaceri a firmei a fost de 17,9 milioane de lei, aproape 3,6 milioane de euro, cu un profit de 1,1 milioane de lei, datorii de 2,8 milioane de lei, cu un număr de 47 de angajați. Afaceristul mai apare ca asociat în firmele Lucimar Energy SRL, Ezăreni Turism SRL, Moderna Rezidential SRL, Aurora Instal SRL. Și afaceristul Viorel Baltariu vrea să construiască în zona Aurel Vlaicu.

În zona Aurel Vlaicu vor să investească și alți proprietari de terenuri

Zona Aurel Vlaicu se extinde spre bulevardul Chimiei cu locuințe colective. Recent, Primăria Iași a eliberat mai multe certificate de urbanism care arată intenția de dezvoltare a investitorilor locali. Un astfel de certificat a obținut și omul de afaceri Ion Ioniche, unic asociat în societatea Teleconstruct Company SRL. Pe bulevardul Chimiei, nr. 93, pe o suprafață de 2.027 mp, ar urma să se construiască două blocuri de locuințe colective. Terenul se află chiar în proximitatea zonei Aurel Vlaicu, aflată în continuă extindere.

Interesul este ridicat pentru zona amintită, mai ales că au început lucrările de reabilitare a liniei de tramvai și a carosabilului pe tronsonul Iași – Dancu. Societatea lui Ion Ioniche are ca obiect de activitate „lucrări de construcții a proiectelor utilitare pentru electricitate și telecomunicații”. Anul trecut, firma a avut o cifră de afaceri de 5,8 milioane lei, cu un număr de 35 de angajați. De precizat este că patronul firmei Lucimar a avut acces și la contractele puse la dispoziție de instituțiile publice.
Adauga un comentariu