Economic Local

Patronul hotelului „Majestic” face un schimb de terenuri, de milioane, cu Primaria Iasi

Publicat: 21 mai 2019
1

Pe data de 24 mai, alesii locali vor trebui sa analizeze in cadrul sedintei de Consiliu Local un schimb de terenuri solicitat de Constantin Ioniuc, patronul hotelului Majestic, administrator si asociat al firmei Proexin SRL.

Omul de afaceri a cerut municipalitatii patru terenuri intr-o zona aflata intr-o continua dezvoltare imobiliara (perimetrul Smardan), contra unui teren central, detinut de acesta.

Vezi si: Patroana unui restaurant celebru din Iasi, la marginea prapastiei! Cu ajutorul judecatorilor a reusit sa blocheze vanzarea. Totul a inceput de la datorii enorme

Mai precis, a solicitat Primariei urmatoarele suprafete: 125 mp pe strada George Emil Palade nr.13 (fosta strada Malu), pret de evaluare- 30.000 euro, 111,08 metri patrati pe strada Petru Rares, nr. 3 – 21.000 euro, 28,58 metri patrati pe strada Petru Rares, nr. 5 – 5.000 euro, 43 mp pe strada Petru Rares, nr. 7 – 8.000 euro. La schimb, Ioniuc ofera un teren de 308 mp, pe Fundac Armeana nr. 8, cu un pret de evaluare de 66.000 euro. In principal, afacerea este numai buna pentru patronul "Majestic". Suprafetele Primariei ii intregesc proprietatea, permitandu-i sa dezvolte un tun imobiliar. In zona, Ioniuc deja a pornit constructia la un imobil de locuinte colective.

"Petentul motiveaza cerinta de solicitare a acestor terenuri prin prisma intregirii unor suprafete deja existente in proprietatea acestuia in zona str. Petru Rares si George Emil Palade. Pentru municipalitate, justificarea este aceea ca, cedand la schimb patru suprafete de teren de mici dimensiuni, obtinem o suprafata omogena de 308 mp amplasata central, fiind posibila utilizarea acesteia intr-o investitie in folosul comunitatii", este convingerea edililor.

Constantin Ioniuc a incercat sa lase impresia ca terenurile Primariei sunt mult mai ieftine. Astfel, afaceristul a venit cu o evaluare conform careia cele patru terenuri nu valoreaza mai mult de 47.735 euro, in timp ce suprafata din fundac Armeana ar fi valorat 92.400 euro. Aceste date nu au fost luate in calcul de Primarie. Proiectul de hotarare are nevoie de doua treimi din numarul consilierilor.

Adauga un comentariu