Titlurile zilei

Patronul restaurantului „Odeon” a vândut vila din Bucium și a pierdut banii! Petronel Botez a scăpat de proprietatea plină de betoane chiar înainte de scumpiri. „Nu plec eu din zonă, fac alta acum” – FOTO

Publicat: 26 oct. 2021
Vila în construcție deținută de patronul restaurantului
Patronul restaurantului "Odeon" a vândut vila din Bucium, ca să construiască o alta

Petronel Botez, patronul restaurantului „Odeon”, a vândut vila din Bucium. Spune că a fost nevoit să vândă proprietatea abandonată încă din 2019. Afaceristul este încrezător că va construi alt imobil de la fundație. Activitatea restaurantului se bazează în special pe serviciile de livrări

Tranzacții imobiliare în zona Bucium, din municipiul Iași! Petronel Botez, patronul restaurantului „Odeon”, situat pe Aleea Rozelor (Podu Roș), s-a hotărât să renunțe la proprietatea din Bucium, o vilă somptuoasă, însă nefinalizată. Tranzacția a fost finalizată în primăvara anului 2021. Vânzarea poate fi considerată păguboasă, pentru că, în acest moment, valoarea clădirii ar fi fost mult mai mare. Proprietatea a fost vândută contra sumei de 140.000 de euro. Afaceristul spune că nu a avut de ales, pentru că ar fi rămas blocat cu banii.

„Am vândut unei persoane fizice, nu este vorba despre cineva cunoscut. Am dat-o cu 140.000 de euro. Nu am avut de ales, rămâneam blocat cu banii. Acum, după ce s-au scumpit materialele, puteam să vând cu mult mai mult. Casa este la gri, mai trebuie făcute investiții. Eu voi construi altă casă tot în zona Bucium. Nu plec eu din zonă, fac alta acum”, a declarat Petronel Botez.

Clădirea este formată dintr-un subsol de 60 de metri pătrați, cu destinație garaj, parter de 100 de metri pătrați și un etaj de 60 de metri pătrați. Suprafața de teren disponibilă este de 9.000 de metri pătrați. Accesul se face prin strada Șt.O. Iosif. În zona amintită sunt anunțate investiții de anvergură, un complex rezidențial de case, ce ar urma să fie edificat de dezvoltatorul britanic Mark Urwin.

Afacerea lui Petronel Botez a fost înființată în 2000

Restaurantul „Odeon” a fost înființat în urmă cu 21 de ani. Afaceristul spune că, în pandemie, s-a axat pe partea de livrări. Totuși, pierderile au fost vizibile. Asta s-a observat și în vânzările din anul 2020. De exemplu, cifra de afaceri a fost de 2.439.469 de lei, cu aproape 300.000 de lei mai puțin față de anul precedent. În 2020, profitul a fost de 353.306 lei, față de 587.382 de lei, cât era profitul în 2019. Anul trecut, numărul angajaților a fost de 27, în scădere cu 3 față de anul precedent. Restaurantul „Odeon” este administrat prin intermediul societății Daion Sercom SRL, unde, pe lângă Petronel Botez, apare ca asociată și soția acestuia, Adriana.

„Înființat în anul 2000, la noi, acasă sau la birou, restaurantul «Odeon» este alegerea perfectă! Bucătăria tradițională românească, seriozitatea și bunul gust sunt specializările noastre. Vă așteptăm în locația noastră pentru a savura bunătățile și pentru a profita de oferte”, se arată în descrierea afacerii.

Însă nu toți clienții sunt mulțumiți de serviciile restaurantului. Pe pagina de socializare a localului au fost lăsate mesaje de clienții nemulțumiți care spun că, nu o dată, preparatele au ajuns cu întârziere, dar și crude.

În trecut, patronul de la „Odeon” s-a certat cu vecinul

Activitatea lui Petronel Botez nu a fost lipsită de scandaluri, chiar cu vecinii. În 2007, Petronel Botez nu a fost de acord cu construcția anunțată de societatea Garibaldi SRL, care administrează acum un magazin alimentar cu același nume. Afaceristul spune că au fost făcute presiuni din partea Primăriei Iași, deoarece nu era de acord cu investiția vecinului, ce presupunea o construcție pe spațiul verde, care ar fi obturat panorama terasei Odeon. Petronel Botez a explicat că a fost amendat de inspectorii Primăriei, chiar imediat după ce și-a manifestat dezacordul legat de investiția vecinului.

Într-un final, cele două afaceri au reușit să reziste, în ciuda neînțelegerilor dintre cei doi patroni. În edițiile trecute ale „BZI” a fost prezentat și cazul restaurantului „Ospățul Zeilor”. Mai mulți clienți au reclamat că s-au îmbolnăvit după ce au mâncat în restaurantul amplasat în Carrefour Era, deținut de Liliana și Constantin Gugeanu.

Comentarii
Adauga un comentariu