Diverse

Patronul roman din Londra care refuza sa angajeze britanici, pentru ca nu muncesc indeajuns

Publicat: 09 iul. 2018
14

Patronul roman al unei patiserii din nord-vestul Londrei refuza sa angajeze britanici si a explicat si motivul, intr-un interviu pentru metro.co.uk. Ovidiu Sarpe spune ca englezii nu muncesc la fel de mult ca romanii. La 72 de ani, Ovidiu Sarpe este patronul unei patiserii din Burnt Oak, in nord-vestul Londrei. Si-a numit afacerea „Patiseria Romana” si are 16 angajati, cu totii originari din Romania.

Afaceristul a explicat presei de ce nu angajeaza britanici: nu se compara cu romanii. Ovidiu Sarpe spune ca britanicii gasesc mereu scuze ca sa nu ramana peste program si nu sunt la fel de priceputi si muncitori ca romanii.„Daca ar fi nevoie sa vina la lucru doua ore in afara programului, nu ar face-o! Un englez ar spune: da, dar nu duminica asta, ci duminica viitoare!”, a declarat Ovidiu Sarpe, pentru metro.co.uk.Asa ca a ales ca toti cei 16 angajati sa fie romani.„Muncesc ca sa trimita bani acasa. De aceea au venit aici. Muncesc din greu ca sa trimita bani acasa! De asemenea, este mai usor sa comunici cu ei”, explica romanul.

Burnt Oak, zona unde locuieste Ovidiu Sarpe, este supranumita Mica Romanie, pentru numarul mare de romani care au venit aici. Ba chiar a inceput sa i se spuna „Bontoc”, dupa modul cum ii pronunta numele romanii.„Daca te duci la supermarketul Asda din Burnt Oak, poti sa ii spui Romasda: 80% dintre oameni sunt romani. Vorbesc in romana, se uita la televiziuni romanesti”, spune patronul roman.56% dintre copiii de scoala din Burnt Oak nu au engleza ca limba materna, iar 35% sunt din Romania.

„Daca spui buna ziua in romana pe strada, 5 oameni intorc capul”, declara afaceristul. La randul sau, Ovidiu Sarpe a emigrat in Marea Britanie in 1979, ca refugiat politic. Chiar daca isi apara angajatii romani, el spune ca a votat pentru Brexit, pentru ca britanicii au devenit o minoritate in zona in Mica Romanie din Londra.

Adauga un comentariu