Titlurile zilei

Patronul Totalgaz rămâne fără o bucată din firmă din cauza datoriilor! Ioan Pârău a tras țeapă unei companii din Ploiești – FOTO

Publicat: 29 iun. 2022
Ioan Pârău și sediul Totalgaz Industrie
Ioan Pârău este executat din cauza unui bilet la ordin

Afaceristul Ioan Pârău riscă să rămână fără mai multe părți sociale din compania Totalgaz Industrie. O firmă din Ploiești a apelat la executorii judecătorești din Iași ca să recupereze prejudiciul

Problemele pentru compania Totalgaz Industrie, patronată de afaceristul Ioan Pârău, se acutizează. După ce creditorii au urmărit valorificarea vilei de pe aleea Ioan Petru Culianu, situată chiar lângă halele de producție ale firmei, acum se încearcă înstrăinarea părților sociale ale Totalgaz Industrie. Creditorul care încearcă să obțină părțile sociale este societatea Inspet SA, din Ploiești, cu o cifră de afaceri anuală de 322,8 milioane de lei. Astfel, pe data de 14.07.2022, este programată licitația pentru vânzarea unui număr de 700 de părți sociale din firmă. Este vizat chiar Ioan Pârău care are calitatea de asociat în companie.

„Somăm pe toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor urmărite să îl anunțe pe executorul judecătoresc, înaintea datei stabilite pentru vânzare. Invităm pe toți cei care doresc să cumpere bunurile scoase la licitație publică să se prezinte la data, locul și ora stabilite, iar până la această dată să prezinte oferte de cumpărare. Participanții la licitație trebuie să consemneze, cel mai târziu, până la începerea licitației, o garanție de participare, de cel puțin 10 la sută din prețul de începere a licitației”, se arată în anunțul executorului judecătoresc Vladimir Zabolotnăi.

Patronul Totalgaz rămâne fără o bucată din firmă, din cauza unui bilet la ordin

Pe data de 30.10.2019, Totalgaz Industrie a emis un bilet la ordin în valoare de 1.331.953 lei, scadent la 30.04.2020. Ioan Pârău nu și-a mai respectat obligațiile, iar creditorul a apelat la executori. Pentru cele 700 de părți sociale s-a stabilit o valoare de 316.562 lei, cât reprezintă și prețul de pornire a licitației. Reprezentanții firmei din Ploiești nu au putut fi contactați pentru a oferi mai multe detalii legate de contractele încheiate cu firma ieșeană.

„Conducerea este în concediu”, a transmis secretara de la Inspet SA.

Apelat telefonic în mai multe rânduri, afaceristul Ioan Pârău nu a putut fi contactat pentru a oferi detalii despre soarta companiei.  De menționat este și faptul că Adrian Coca este executat silit, după ce a împrumutat bani ca să ajute firma.

Datorii imense în contabilitatea Totalgaz Industrie

În 2020, patronul Ioan Pârău a cerut intrarea în insolvență, după ce a încheiat mai multe contracte ce nu au contribuit la prosperitatea companiei Totalgaz Industrie. În acea perioadă, și directorul Adrian Coca a demisionat, în urma unui conflict cu patronatul. În 2021, administratorul judiciar, format din consorțiul KPMG Restructuring SPRL – Eurobusiness LRJ SPRL, a convocat adunarea creditorilor, pentru aprobarea planului de reorganizare propus de către debitoarea Totalgaz Industrie. Dosarul de insolvență al companiei Totalgaz Industrie SRL a scos la iveală datorii de 401.048.492 lei, aproape 80 milioane de euro, conform tabelului definitiv al creanțelor. S-au înscris la masa credală 144 de creditori. O creanță importantă aparține chiar omului de afaceri Ioan Pârău, care ajunge la 126.516.726 lei, adică 25 milioane de euro. Și soția acestuia, Jănica Pârău, are de recuperat 104.817.923 lei, aproape 20 milioane de euro. Pe lângă societățile care au de recuperat sume importante, pe lista creditorilor se mai află bănci precum Exim Bank SA – 25,9 milioane de lei, Libra Internet Bank SA, First Bank SA – 31 milioane de lei, CEC Bank SA, Credit Europe Bank SA sau Banca Românească SA.

Patronul Totalgaz rămâne fără o bucată din firmă doar dacă la licitația organizată de executori se vor prezenta ofertanți.
Comentarii
  • Găsește alt pseudonim sub care să postezi, pentru că atât Monu cât și ceilalți salariați și-au primit toate drepturile restante, încă de pe la începutul anului. Mai informează-te, înainte de a vorbi prostii!

  • Habar nu ai despre ce vorbești, pentru că toată lumea și-a luat banii din urmă.
    Învață să scrii și să vorbești!

  • Ces mai puscarie firma din Iasi.Sa-l ajute neamurile acuma ca ei l-au ingropat.Cumnatu’,nepoata,finu.Toti erau manageri acolo😂😂😂

Adauga un comentariu