Titlurile zilei

Patronul unui fast-food din centrul Iașului, prins în plin scandal! Angajații au sărit să-i ia gâtul. Partenera de afaceri: „A luat toți banii din încasări”

Publicat: 10 apr. 2020

O tânără din Iași a preluat localul unui afacerist, având la dispoziție toate dotările: cuptoare, mobilier etc. Trebuia să-i plătească în schimb cel puțin 1.500 de euro pe lună. Femeia a povestit că a fost păcălită. „În timp ce pe sală se făceu 700 – 800 lei pe zi, vânzările mergeau bine pe on-line. Banii erau direct în contul lui (despre Ionescu – n.r.). El încasa, dar marfa era a noastră și nu vedeam nimic. A luat toți banii din încasări”, a povestit Andreea Obreja. Pe de altă parte, afaceristul spune că a fost escrocat. „Ei ce au făcut, mi-au produs o pagubă de 25.000 lei. Mi-au luat stocul. Nu au respectat înțelegerea”, susține Ciprian Ionescu. Cel mai probabil, conflictul va fi mutat în instanță.

În plină pandemie de COVID-19, patronul mai multor localuri de tip fast-food este implicat într-un scandal de zile mari. Este vorba despre Ciprian Gabriel Ionescu, patronul Prima Garden. La finalul anului trecut, Ionescu a discutat cu angajata Andreea Obreja să preia punctul de lucru de pe strada Sf. Sava, din spatele Primăriei, unde pe vremuri funcționa terasa Joker. Condiția era ca Obreja să-i plătească lui Ionescu jumătate din profitul lunar, dar nu mai puțin de 1.500 euro. În aceste condiții, Obreja a înființat societatea Nova Delivery SRL, cu ajutorul partenerului de viață, Marius Iustin Vlase. Apoi a semnat contractul de asociere în participațiune. Ionescu a folosit în contract societatea mamei, Yum Yum SRL. Însă, colaborarea a degenerat, ajungându-se la plângeri penale. Andreea Obreja a povestit pentru BZI cum a ratat afacerea vieții.

Acuzații de șantaj

Andreea Obreja susține că, odată cu intrarea în criză, Ionescu a forțat-o să închidă, chiar dacă afacerea putea funcționa numai cu livrările la domiciliu.

„Ne-a propus să preluăm Prima Garden pentru că vrea să se retragă. Noi am fost de acord cu pretențiile lui. Ei ne cedau spațiul care este luat în chirie, mobilierul, utilaje, cuptoare. Noi trebuia doar să continuăm activitatea. Noi am preluat în ianuarie, o perioadă foarte slabă. Cea mai bună perioadă este în noiembrie, când au fost și încasări de 8.000 de lei pe zi. În timp ce pe sală se făceu 700 – 800 lei pe zi, vânzările mergeau bine pe on-line. Banii erau direct în contul lui (despre Ionescu – n.r.) El încasa, dar marfa era a noastră și nu vedeam nimic. A luat toți banii din încasări. Erau cred că vreo 60.000 lei. Când s-a declarat starea de urgență, am rămas doar cu livrările. A început să mă preseze să ne mutăm la punctul de lucru din Podu Roș. Nu am fost de acord. Prostia noastră a fost că utilitățile erau pe societatea Yum Yum. Putea să mă închidă foarte ușor. A fost un șantaj. Practic nu am avut de ales”, a povestit Obreja.

Panică printre angajați

La începutul lunii aprilie, Ionescu și-a trimis șoferul ca să golească punctul de lucru din Sf. Sava.

„A trimis un șofer și mi-a luat calculatoarele, nu puteam să mai scot niciun bon. Șoferul nu a vrut să semneze procesul-verbal de predare/primire. Asta s-a întâmplat la începutul lunii aprilie. Angajații când au auzit că sunt probleme, au început să ia din marfă, fugeau cu un săculeț de ceapă. Am încercat să-i liniștesc. Mi-au spus să-i dau în șomaj tehnic. În următoarea zi trebuia făcut un inventar. Când m-am dus, codul de alarmă era schimbat. A luat marfa cumpărată de noi și a dus-o în Podu Roș. Oamenii mei lucrau în Podu Roș, deși erau în șomaj tehnic la mine. Am făcut plângere la Poliție și la ITM. Până la urmă nu i-a ținut nici acolo”, a mai spus partenera de afaceri a lui Ionescu.

Afaceristul: „Este o escroacă”

Contactat telefonic, patronul Prima Garden a venit cu o cu totul altă variantă. Acesta a promis că o va acționa în instanță pe Andreea Obreja, pentru prejudiciile de imagine aduse afacerii.

„Este o escroacă. Este o fostă colaboratoare de a mea. Am fost în izolare două săptămâni, după ce am revenit în țară pe data de 15 martie. Pe data de 2 aprilie m-am dus să fac un inventar și m-a amenințat că se duce la ANAF, la ziare. Ei ce au făcut, mi-au produs o pagubă de 25.000 lei. Mi-au luat stocul. Nu au respectat înțelegerea. De doi ani lucrează la mine. În momente de criză oamenii își schimbă caracterul. Mi-a creat probleme și cu furnizorii, au rămas datorii neplătite. Coincidența face că Cecilia și Olivia, surorile ei, lucrează la Dopo Poco. Cred că s-au sfătuit cum să facă. Voi demonstra în instanță cum s-a petrecut totul. Imaginea firmei a fost stricată. Și mașinile pentru livrări le-a lăsat fără ulei schimbat, a trebuit să le bag în service, totul pe cheltuiala mea”, a precizat Ciprian Ionescu.
Comentarii
 • La ultima discutie purtata pe terasa Joker, unui constructor din Iasi i s-a pus sechestru pe avere si a fost nevoit sa plece in Grecia sub indrumarea ghidului Florin. Acum toti prietenii il striga „grecu”…

 • E nasol sa devii peste noapte prințesa și cand te trezesți din vis să-ți dai seama că tot cenusareasa ești!! Păcat de angajați ca au rămas fără locuri de muncă (pt unii dintre ei),În vremurile astea de criza,e greu!

 • Nu e corect ca au rămas atâția oameni fără serviciu, unii cu copii, toți aveam de plătit chirie și asa mai departe. Nu vrem decât sa se facă dreptate și să ne primim dreptul.
  Majoritatea lucrau la el de peste 5 ani. Acesta este respectul sau pentru loialitatea angajaților! Andreea fi tare și nu te da bătută, noi toți suntem alături de tine!

 • Nu e corect ca au rămas atâția oameni fără serviciu, unii cu copii, toți aveam de plătit chirie și asa mai departe! Nu vrem decât sa se facă dreptate și să ne primim dreptul! Majoritatea lucrau la el de peste 5 ani. Acesta este respectul sau pentru loialitatea angajaților! Andreea fi tare și nu te da bătută, noi toți suntem alături de tine!

 • Este destul de greu să conduci o afacere fără cunoștințe minime de anteprenoriat, în momente de criză trebuie luate măsuri, iar cele propuse de adevăratul patron erau și in favoarea doamnei în cauză. Se pare că ea a ales ca acei oameni să rămână fără serviciu!

 • Fiecare cu ce-l doare. Oricum, era bintuita numai de inspectorasi din primarie sau finante acea terasa. A se vedea domnul roscovan Nistor George…toata ziua la terasa discuta si facea mersurile

 • Andreea a venit si timpul tau sa te duci la vale ,pacat de Cristi ca e un om cuminte . Am lucrat la domnul Ciprian pe vremea cand erai doar manager …dadeai oamenii afara fara motive intemeiate, cum ai facut si cu mine dealtfel . Toate se platesc mai devreme sau mai tarziu .Sper sa iti mai dea cel de sus mai multe.semnat Daniel Mandric

 • Rautatea, invidia, ignoranta o sa va macine fiinta. Daca nici in momente ca acestea nu va puteti descotorosi de ele, sunteti o cauza pierduta. Aruncati cu noroi prin comentarii rautacioase si gratuite care nu fac decat sa va arate adevaratul caracter. Nici nu-i stiu pe oamenii astia dar comentariile pline de venin nu fac decat sa-mi dau seama la ce nivel a ajuns societatea in care traim. Trist pentru noi ca natie si popor, batjocoriti prin comentariile voastre.

 • Cum credeau acesti doi indivizi, Obreja si Vlase, veniti direct din inima provinciei ca vor da lovitura cu aceasta „afacere”, avand la baza un contract extrem de dubios semnat pe genunchi? Amandoi au impreuna studiile minim obligatorii din Romania ( 10 clase).

Adauga un comentariu