Local

Patru banci se lupta pentru acordarea unui imprumut de 30 de milioane de euro

Publicat: 23 mai 2011
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:221564;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Patru banci au depus ieri oferte la primarie pentru acordarea unui imprumut consistent @ Primarul Gheorghe Nichita are nevoie de acesti bani pentru cofinantarea proiectelor europene @ Deocamdata ofertele nu au fost facute publice

Ieri, municipalitatea ieseana a primit ofertele a patru banci pentru obtinerea unui imprumut de 30 de milioane de euro, necesar cofinantarii mai multor proiecte de infrastructura ce beneficiaza de sustinerea fondurilor europene. Ofertele au fost depuse BCR, BRD, CEC Bank si Raiffeisen Bank.
„S-a finalizat procedura de deschidere a ofertelor cu privire la imprumutul municipalitatii pentru cofinantarea proiectelor europene. S-au inscris patru banci. In momentul actual, se studiaza ofertele celor patru. Conform procedurii, imediat se va trece la negociere individuala. Din aceasta cauza nu pot face publice nici una din ofertele financiare ale celor patru participanti”, a declarat Sebastian Buraga, actualul purtator de cuvant al primariei.
Suma pe care vrea sa o imprumute Nichita va fi utilizata pentru cofinantarea proiectelor: Zona de agrement Ciric, Pasaj Octav Bancila, Dezvoltarea Axei de Transport Est – Vest, Dezvoltare retea rutiera in zona culturala, istorica si turistica a municipiului Iasi, Centru Tehnologic Regional Iasi, Ermis, Retina, Plus, Centres, Organza, Suite, Mms, Gsr, E-gos si Archimedes.
Primarul Gheorghe Nichita a indatorat deja orasul cu 50 de milioane de euro, bani luati de la banca Dexia. In ultimii trei ani, mai bine de  jumatate din aceasta suma a fost folosita pentru asfaltari. Lucrarile au fost executate destul de prost. Strazi reabilitate recent au cedat dupa o iarna. Nu ar fi de mirare ca, in cazul in care Nichita face rost de imprumut, sa utilizeze ineficient sumele destinate pentru modernizarea infrastructurii.

Adauga un comentariu